Pozitív koronavírus-tesztet produkált Lewis Hamilton, így nem állhat rajthoz a Szahíri Nagydíjon Bahreinben a hétvégén.

Enyhe tünetei vannak

Múlthéten a pilóta három tesztje is negatív volt, de hétfő reggel enyhe tüneteket észlelt magán, ezért újra letesztelték, ami pedig már pozitív lett.

Karanténban van

A Forma1-es pilóta karanténban van jelenleg, valamint be kell tartania a bahreini szabályokat – írja a Bors.

Más pilóták is elkapták a koronavírust korábban

Korábban Sergio Pérez, mexikói pilóta, valamint a kanadai Lance Stroll is koronavírusos volt.

Nem tudni ki helyettesíti Hamiltont

Később fog a Mercedes csapat tájékoztatást adni arról, hogy ki fog Hamilton helyére lépni, neki pedig negatív tesztet kell produkálnia mielőtt újra versenyezhet, így egyelőre nem biztos, hogy szerepelhet jövő hétvégén Abu-Dzabiban sorra megtartott idényzáró viadalon.

Órási baleset volt a hétvégi futamon

A LikeNews is megírta, hogy óriási balesettel indult a Forma 1 bahreini futama. Romain Grosjean, francia pilóta közvetlenül a rajt után ütközött szalagkorlátnak, az autója pillanatok alatt lángba borult, a kocsi ketté is szakadt.

Sokkoló pillanatok

Brutálisan ijesztő pillanatokkal kezdődött a Formula–1-es Bahreini Nagydíj: a Haas pilótája, Romain Grosjean hatalmas ütközés következtében esett ki a versenyből az első körben. Az autó kettétört, kigyulladt és lyukat ütött a szalagkorláton. A francia pilóta csodával határos módon szállt ki az autóból, bár a lábát fájlalta, de elsőre úgy tűnt, hogy sértetlenül úszta meg a horrorbalesetet.

Így történt a baleset

Romain Grosjean a hármas kanyar kijáratánál vesztette el az irányítást a Haas fölött, ezután a falnak csapódott, az autója pedig szó szerint kettészakadt és lángra kapott. A francia versenyző csodával határos módon túlélte a balesetet, sőt, saját lábán hagyta el égő autóját. 

Égési sérüléseket szenvedett

A Haas jelentése szerint kisebb égési sérüléseket szenvedett a francia pilóta a kezén és a bokáján, de a helyzethez képest jól van, írja az istálló a Twitteren. Egyébként nem kizárt, hogy a glóriának nevezett, a pilóták fejét védő szerkezet mentette meg Grosjean életét.

Kiemelt kép: Lewis Hamilton