Nem volt nyugodt vasárnapjuk a rendőröknek, mentőknek és katasztrófavédőknek. Több autópályán is balesetek voltak, az egyik sztrádát le is kellett zárni, Debrecenben cserbenhagyót keresnek, Pécsett pedig lövöldöztek egy plázában.

Eddig tisztázatlan körülmények között két autó ütközött össze november 24-én 14 óra 55 perckor az M3-as autópálya bevezető szakaszának 12. kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon. A baleset miatt a rendőrök a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az autópályát.

A forgalmat a baleset közelében lévő töltőállomáson keresztül terelik. A baleset miatt jelentős torlódás volt a Budapest felé vezető oldalon.

Nem sokkal korábban a Budapestet elkerülő M0-ás körgyűrűn is probléma volt. Halásztelek térségében 14 órakor több jármű ütközött. A rendőrség információi szerint személyi sérülés nem történt, viszont óriási, kétsávos dugó alakult ki.

Vasárnap délelőtt az M1-es autópályán négy autó ütközött össze Budaörsnél, ők is Budapest felé haladtak, itt szerencsére nm történt személyi sérülés.

Vasárnap reggel fél hétkor az M8-as autópályán, Dunaújvárosnál volt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. A Dunavecse irányába vezető oldalon a csúszós úttesten négy személygépkocsi ütközött össze.

Az autópályákon kívül Szentendrén a Dunakanyar körúton csattant össze két autó vasárnap, Budapesten a pesti külvárosban két busz közé szorult egy autó.

Debrecenben cserbenhagyás miatt keresnek egy autóst, mert elsodort egy gyalogost, hasonló eset történt a somogy-megyei Nagyatádon is, ahol egy részeg autós sodort el egy gyalogost, az ügyét most vádemeléssel adták tovább a rendőrök.

Pécsett vasárnap hajnalban lövöldözésre ébredhettek az Expo Center környékén. November 24-én, vasárnap reggel 5 óra 51 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, az Expo Centerben lövöldöznek.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 21 éves, valamint egy 24 éves férfi egy korábbi nézeteltérés miatt keveredett vitába egy több fős családdal. Az épület folyósóján a 21 éves férfi a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel több lövést is leadott, amelynek során nem sérült meg senki. Az esettel összefüggésben a rendőrök a helyszínről bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt több embert előállítottak.

Kiemelt kép: illusztráció