Korábbi barátnője férjével balhézott össze az a 45 éves férfi, aki fegyvert rántva lövöldözni kezdett dulakodás közben a Pest megyei Dunaharasztiban. A rendőrök lekapcsolták, most rácsok mögött van.

Megkereste a volt barátnőt

Rövid életű kapcsolatuk végét nem tudta feldolgozni a gyanú szerint K. János, ezért látogatta meg december 2-án este volt barátnőjét. A 36 éves nő férjével tartózkodott a dunaharaszti albérletében, amikor K. János megjelent náluk.

Balhézni kezdtek

Összeszólalkoztak, a vita elfajult, K. János pisztolyt rántott és több lövést leadott, a szomszédok erre lettek figyelmesek és kihívták a rendőrséget – írja a Kékvillogó.

Lövöldözés

Az egyik lövedék az ágyban, a másik a falban állt meg, a jelenlévőknek sérülést nem okozott. A felbőszült férfi kezéből a férj próbálta dulakodás közben kicsavarni a fegyvert, végül a lövések hangjára a szobába rohanó szomszédok segítségével sikerült a támadót ártalmatlanná tenni. Bezárták egy szobába és hívták a rendőrséget.

Kihívták a rendőrséget

A járőrök a helyszínen elfogták K. Jánost, majd bilincselve előállították. Kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését, valamint azt is, hogy lenne fegyvere.

Éles lőfegyverrel lövöldözött

Az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges véleménye alapján a támadáshoz használt és a lakásban lefoglalt fegyver emberi élet kioltására alkalmas éles lőfegyver.

Ezzel a fegyverrel lőtt a férfi

Forrás: rendőrség

Letartóztatták

K. János ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, a bíróság azóta letartóztatta.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció