Ma 81 éves az ország legismertebb humoristája. Sas József negyven éve minden szilveszterét a színpadon töltötte. Idén viszont otthon, kettesben ünnepelt feleségével.

A nemzet komédiásaként is elismert kabarékirály nyolcvanadik születésnapján még nem is sejthette, hogy jövő ilyenkor a szilveszteri kabaré kábulata helyett gyógytornával indítja a születésnapját és napi 24 órás ápolói és rokoni felügyeletre lesz szüksége.

Az elmúlt egy év igazán embert próbáló volt Sas József számára. Tavaly áprilisban éppen Thaiföldön nyaraltak feleségével, amikor kétoldali sztrókot kapott. A művész olyan súlyos állapotban volt, hogy csak egy speciális repülővel tudták hazaszállítani. Sas Józsefnek a beszéd- és mozgásközpontja is megsérült.

Azóta sokat javult az ápolta, most a Bors munkatársa telefonon is fel tudta köszönteni a művészt.

„Nagyon kedves, hogy megemlékeznek rólam, köszönöm és persze a rajongóknak is, akik mindig üzennek nekem. Szerencsére tavaly óta rengeteget javult az állapotom, köszönhetően a szerető családomnak és a két ápolómnak, akik szakszerűen viselik gondomat és az utóbbi hónapokban sokat fejlesztettek az állapotomon” – mondta Sas József.

Majd így folytatta: „Egy születésnapi kívánságot fogalmaztam meg magamnak: szeretnék még pár jó évet. Nincsenek illúzióim, nyolcvan felett ez egy nagy harc lesz, de örülnék, ha ezekben az években annyival jobb lenne az állapotom, hogy az alapvető szükségleteimet el tudjam ma­gam is végezni, segítség nélkül”

A nagy ünneplést csak tavasszal tartják Saséknál, mert az influenzaszezon küszöbén egy fertőzés akár végzetes is lehet az ilyen súlyos állapotú betegnél. Ezért még a széltől is óvják a művészt, akinek a LikeNews.hu csapata is nagyon jó egészséget kíván. Isten éltesse Művész Úr!”

A Sas Józsefről szóló cikkeket ide kattintva találod meg a LikeNews.hu oldalán.

Kiemelt kép: Sas József – Forrás: ATV