Magára hagytak egy magatehetetlen férfit Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik településének utcáján, miközben a hőmérséklet fagypont körül volt. A nyomozók két férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel és egy nőt segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítanak.

Bejelentés érkezett a rendőrségre még 2019. december 4-én reggel, miszerint Kenderesen a közterületen egy férfi holttestet találtak.

Az elsődleges adatok és információk alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A tapasztalt nyomozók azonban rövid időn belül olyan bizonyítékok birtokába jutottak, amelyek felvetették a gyanút, hogy bűncselekmény történt.

 A rendelkezésre álló adatok szerint a 60 éves férfi 2019. december 3-án az esti órákban egy kenderesi sörözőben tartózkodott. Zárórakor két másik vendég kikísérte az utcára a magatehetetlen idős férfit, majd a járdán lefektették, és távoztak. A pultos zárást követően látta a földön fekvő helyi lakost, mégis segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A magára hagyott férfi másnap reggelre a fagypont körüli időjárási viszonyok között életét vesztette. Az orvosszakértői vélemény alapján halálát kihűlés okozta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a két férfi ellen emberölés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a nő ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének meglapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Kiemelt kép: Kenderes egyik utcája, ahol megtalálták az áldozatot – Forrás: police.hu