Pierre Richard-ot mi magyarok a Magas szőke férfi felemás cipőben című filmből ismerjük. A filmalap meghívására érkezett Budapestre. A 85 éves művész háromszor nősült, hat unokája van és még mindig rendkívül aktívan él és nagyon sok pénzt keres.

A kiváló egészségi állapotnak örvendő sztár nagyon örül annak, hogy a filmjeit jól ismerik Magyarországon, és nagyon meglepte, milyen sokan ismerik őt – mondta az RTL Fókuszának.

A Magas szőke férfi felemás cipőben című film főszerepet neki írták. Igazi színészlegendákkal játszhatott, meg is lódult az akkor 38 éves férfi ismertsége – mesélte.

Szerinte a francia komédiának az a titka, hogy a vicces főszereplő nagyon is komolyan játszik a filmben. Nem ő a vicces, hanem azok a helyzetek, amelyekbe belekeveredik.

85 éves kora ellenére ma is aktív, több filmben és színdarabban játszik. Legutóbb Sophie Marceau-val játszott egy filmben, ahol egy idős nőt alakít. Naponta két órán át sminkelték, de mint mondja, nagyon élvezte a forgatást.

A francia színművésznek még mindig jól megy a szekere. Csak az utóbbi pár évben 58 millió dollárt keresett. Temesvári Csilla riportját az alábbi linken lehet megnézni.