Orbán Viktor szerda este egy Facebook-videóban bejelentette, és még éjjel meg is jelent az a két kormányrendelet, amely szerint már mától enyhültek országszerte a kijárási korlátozások két konkrét területen.

Az egyik, hogy mától alapos indoknak minősül az érettségi miatt elhagyni az otthonunkat. Ez a rendelet április 30-tól hatályba lép és a veszélyhelyzet megszűnéséig lesz hatályban.

A másik változás pedig, hogy az anyák napjára tekintettel péntektől vasárnapig elsősorban a virágboltok korlátozás nélkül nyitva tarthatnak. A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és a vásárlás.

Ahogy arról a LIKENEWS.HU is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök a szerda esti videójában beszélt arról, hogy Budapesten és az agglomerációban marad a kijárási korlátozás, de vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek majd. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, éttermek, kávézók teraszai és kerthelységei megnyithatnak, szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.

Kiemelt kép: illusztráció