Újra börtönben van Marian Cozma egyik gyilkosa. Az enyingi férfi prostituáltat futtatott. A néhai kézilabdázó édesapja azt szeretné, ha Sztojka Iván örökre börtönbe maradna.

Sztojka Iván tavaly kedvezménnyel szabadult, de a gyanú szerint nem tért jó útra: prostit futtatott, ezért csapott le rá a Készenléti Rendőrség.  Az esetről részletes a LikeNews.hu itt írt.

A férfinál házkutatást is tartott a rendőrség, a police.hu Sztojka Iván lakásáról képeket is közölt.

Enyingen most mindenki a férfi újbóli elfogásáról beszél: a legtöbben fellélegeztek, hogy egy ideig talán megszabadulnak a férfitól.

„Nincs mit szépíteni, nagyon vártuk már, hogy újra bevarrják. Amióta kijött, újra félelemben éltünk, mert ő és a barátai nem fogták vissza magukat. Úgy tudom, nemcsak itt, Enyingen élt, valamelyik Balaton-parti településen is lakott. Az elfogása előtt már sejtettük, hogy készül valami, mert egész nap helikopterek köröztek a város felett. Aztán persze, futótűzként terjedt a hír, hogy megint őt vitték el” – mondta egy enyingi férfi a Blikknek.

A letartóztatott férfi édesanyja igen haragosan reagált, amikor fia elfogásáról kérdezte a Blikk.

„Senki ne merjen a gyerekemről semmit se mondani, mert esküszöm, kaszával megyek neki. Nem érdekel, ha leültetnek, elegem van, hogy mindig őt bántják! Ne engem kérdezzen, keresse meg azt a bűnbandát, amelyik a bajt hozta rá!” – kiabálta az idős asszony, majd becsapta a kertkaput. 

2009. február 8-án hajnalban szíven szúrták Marian Cozma válogatott kézilabdázót. A bíróság Sztojka Ivánt 13 évnyi fegyházbüntetésre ítélte, ebből szabadult kedvezményekkel.

Petre Cozma, Marian édesapja felháborodott már azon is, hogy Sztojka kiszabadult, és nincs meglepve azon sem, hogy máris megy vissza a börtönbe. 

„ Azt kívánom, örökre maradjon a börtönben, hogy legalább másnak már ne tudjon akkora fájdalmat okozni, mint nekünk. Megérdemelné, hogy átélje ugyanazt, amit az én ártatlan fiamnak okozott a barátaival. A megítélt kártérítésből még mindig nem kapott semmit a család, de most már nem várok tovább, jogi útra terelem az ügyet!” – mondta megtörten a fiát gyászoló édesapa.

Kiemelt kép: Marian Cozma temetése, belső kép: Sztorja Iván lakása – Forrás: police.hu