Melegük volt benne, ezért szájmaszk nélkül dolgozott két nővér a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház koronavírus részlegén, számolt be az RTL Klub Híradója.

A hírműsor szerint az ápolók azért nem vettek fel maszkot, mert melegük volt benne, ezt követően a  felelőtlen ápolók a kollégáikkal együtt ebédeltek. A napokban kezdődött szűrés eredményei szerint több mint egy tucat ápoló, és orvos kaphatta el így a vírust.

Az RTL értesüléseit nem kommentálta az intézmény, és az Operatív Törzs sem. A fenntartó, Emberi Erőforrások Minisztériuma tagadja, hogy történt ilyen eset, tájékoztatásuk szerint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház 1400 munkatársa közül eddig 24 fertőződött meg.

Kedden, ahogy korábban beszámoltunk róla itt a LikeNews.hu hírportálon, meghalt négy krónikus beteg, és 29-cel, 3313-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

Az aktív fertőzöttek száma 1881-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 56 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1595 ember) és Pest megyében (445) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (338), Zala megye (175), Komárom-Esztergom megye (174) és Csongrád megye (108). Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly