Az ember olyan, hogy imád kísérletezni, ezért nem csoda, hogy folyamatosan keresi a nem kívánt terhesség elleni védekezés legújabb módszereit. Csak éppen az óvszernél továbbra sem talált senki jobb megoldást. Elmondjuk, mi kell a – szinte – maximális védelemhez!

Szex során a tökéletes védelmet lehetetlen megteremteni a nemi betegségekkel és a nem kívánt terhességgel szemben, meg lehet azonban ezt közelíteni. A legjobb módszer még mindig az óvszer, amely szinte maximális biztonságot nyújt, de csak akkor, ha jól használják.

Ellenőrizzük a csomagolást

A legtöbb kondom esetében 98 százalékos biztonságot garantál a gyártó, ez az elérhető legjobb szám a fizikai védekezési eszközök között. Erre a termékre azonban különösen igaz, hogy el kell olvasni a használati utasítását, nem mindegy ugyanis, hogyan használjuk.

Fontos mindig ellenőrizni a dobozát. Ha a szavatossági idő lejárt, mehet a kukába, nem érdemes kísérletezni vele. Ugyanez az eljárás, amennyiben megsérült a csomagolás: a hibás óvszer használata gyakori hiba a nem kívánt terhességek során.

Húzzuk fel időben

Oda kell figyelni a felhelyezésre is. Sokan például nem ismerik a szabályt, miszerint nem maradhat levegő a gumifelület alatt, mert így hamarabb elszakadhat aktus közben. Ezt a megfelelő felhelyezéssel lehet biztosítani, azaz az úgynevezett spermazsákból, ami a kondom csúcsán található, ilyenkor kell két ujjal kipréselni a felesleges levegőt.

Nem érdemes várni a felhelyezéssel sem. Van, aki azt hiszi, elég az öröm pillanatai előtt felhúzni az óvszert, ám ennél bonyolultabb az emberi test, azaz már az aktus közepén is előfordulhat korai magömlés, valamint előváladék. Kerüljön fel tehát időben az óvszer!

Ne spóroljunk a minőségen

Na és persze vegyük meg a megfelelő helyen. Ez egy olyan eszköz, amelyen nem éri meg spórolni, silány minőséget vásárolni minimális árkülönbség reményében.

Jó módszer, amikor az ember szexshopban szerzi be az óvszert, egyrészt azért, mert ilyenkor biztosan minőséget vásárol, másrészt pedig azért, mert előfordulhat, hogy valamilyen egyéb izgalmas kiegészítőt is hazavisz meglepetésként.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!