Még mindig keresik azt a 30 éves lányt, akit a spanyol szigeten, Mallorcán ragadt magával egy hatalmas hullám. Testvére holttestét a tragédia után pár nappal találták meg.

Katalin és 18 éves öccsével, Mihállyal indult nyaralni Mallorcára, azonban egyik nap a testvérpárnak nyoma veszett. Kiderült, hogy mindkettőjüket magával ragadta a tenger a szigeten tomboló vihar közepette. Mihály testét pár nap múlva megtalálták, de nővérét még mindig keresik.  

A szabolcsi testvérpár szülei kiutaztak a szigetre, hogy a helyszínen legyenek a keresőcsapatokkal. Településük lakói összefogtak a tragikus sorsú családért, nemcsak a civilek, de a polgármester és a testvérpár iskolája is beszállt a gyűjtésbe, hogy anyagi támogatást nyújthassanak nekik –írja a Bors.

„Ez a szörnyű tragédia lelkileg rendkívüli módon megviseli a szülőket és az egész családot, anyagilag is nagy terheket ró rájuk. A szülők kiutazása, külföldön tartózkodása, a hivatalos eljárások, illetve hazahozataluk nagy anyagi vonzattal járnak” –  írták a családnak létrehozott jótékonysági oldalon.

Kérik, aki bármilyen módon segítene a családnak, azt örömmel fogadják. A csapatok a lány teste után szakadatlanul kutatnak, a keresést azóta kiterjesztették, és nemcsak speciális vízi egységekkel, hanem drónokkal is keresik, figyelembe véve a tenger áramlási körülményeit is.

LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy nemcsak a család, hanem egész Kisvárda és a helyi Berzsenyi Gimnázium is gyászolja a 18 éves Misit. A cikket itt érheted el.

Kiemelt kép: