A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai három polgárőr szervezettel vasárnap estig, majd hétfőn hajnalban ismét járőröztek Lyukóvölgyben, ám idáig nem akadtak a medve nyomára.

A városban szaladgált

Mint ahogy a LikeNews is megírta egy termetes barnamedve szaladt október 18-ra, vasárnapra virradó éjszaka hajnali kettő körül Miskolcon. A medvéről videófelvételt készített a Kékvillogó.hu egyik olvasója. A videón jól látszik, hogy a jókora barnamedve hosszan szalad Miskolc utcáin. Az önkormányzat figyelmeztetést adott ki, a helyi nemzeti park pedig tanácsokat ad, mit tegyünk ha medvével találkozunk.

Videó is készült róla

Itt látták

Hétfőn a hajnali órákban egy környéken lakó az Őzugró utca egy elhagyott telkén látta a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosa jelentette, hogy birsalmaszedés közben megzavarta a medve.

Ezt mondták a helyiek

A telektulajdonos elmondása szerint alig tudott az autójába beugrani, majd onnan értesítette a rendőrséget.

Még mindig keresik

Hétfőn ismét járőrözés indul a helyszínen, a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőrei járják majd a lyukói területeket, valamint lovas polgárőrök is érkeznek a megyéből Miskolcra.

EZEK PÖRÖGNEK MOST!

Továbbra is kóborol

Fentiek alapján egyértelmű, hogy a medve továbbra is Lyukóvölgy területén kóborol, így továbbra is kérjük a lakosságot, hogy amennyiben látja, ne próbálja megközelíteni a medvét, ne próbáljon barátkozni vele.  

Ön látta?

Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, kérjük jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!

Kiemelt kép:

https://youtube.com/watch?v=ofhcGixHUg0%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque

Kiemelt kép: részlet a videóból