Korábbi fizetésének csak egy részét kapta meg több, koronavírusos-páciensekkel foglalkozó egészségügyi szakdolgozó – tudta meg a Blikk.

Ne számítsanak korrekcióra

A Blikk megtudta, hogy voltak olyan, akiknek feleannyit bérszámfejtettek, mint ami a túlórával és pótlékokkal járt volna. A lap úgy tudja, hogy olyan egészségügyi szakdolgozókkal történt a méltánytalanság, akiket járványkórházak intenzív osztályaira vezényeltek át. Voltak olyankik, akik azt az információt kapták, hogy ebben a hónapban már ne is számítson a korrekcióra, mert bérszámfejtési hiba történt: valamiért nem kerültek át az adatok a korábbi munkahelyükre, ahol a pótlékokat fizetik.

EZ IS ÉRDEKELHET!

„Ha beesik egy miniszter vagy egy tudós és egy börtönből egy sorozatgyilkos, akkor is csak a túlélési esély számít” – ezen szempontok alapján dönthetnek az orvosok életről és halálról

Ez történt a Korányi Kórházban

A Korányi kórházba kirendelt szakdolgozók több mint 60 százalékának azért lett sokkal kevesebb a fizetése, mert nem utalták el a számukra megjáró 50%-os emelést az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt járnak, hiszensúlyos koronavírusos betegekkel dolgoznak, még hozzá 12 órás műszakban.

Nem tudtak megegyezni a pénzügyi feltételekről

A Blikk információi szerint a járványkórház és az átvezényelt dolgozókat korábban foglalkoztató másik intézmény nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről, ezért érte anyagi hátrány a dolgozókat.

„Hallottam, hogy a Korányiban csúszások vannak a pótlékok kifizetésével”– mondta a Blikknek Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

” Ilyet máskor sem szabadna megcsinálni velük, nemhogy most! Más bajok is vannak a kifizetésekkel, például, akik megbetegszenek a vírustól, és ezért hetekre kiesnek a munkából, nem egyszer hónapokkal később kapják meg utólag a 100 százalékos táppénzüket” – fejtette ki Soós.

NE HAGYD KI!

Aki oda bekerül, az már csak hullazsákban jön ki – Könnyeivel küzdve beszélt egy a koronavírus-frontvonalában dolgozó nővér – videó

Ezt mondta az EMMI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt mondta, hogy hogy mivel az átirányított szakemberek nem kerülnek személyi állományba az új helyen, így javaslatukra az 50%-os COVID-többletjuttatást annak az intézmények k kellene kifizetnie a dolgozóknak ahonnan érkeztek a koronavírusos osztályokra, majd később megtérítik az intézménynek.

„Ennek rendezése érdekében a szükséges adatokat minden esetben meg kell küldeni az anyaintézmények számára” – mondták a Blikknek.

Müller Cecília köszönetet mondott

Müller Cecília, országos tisztifőorvos a Facebookon köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a kormány Facebook-oldalán tegnap.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció