A Halott Pénz frontemberét nagyon mélyen érinti Bergendy István halála. Az elmúlt másfél napban dalainak hallgatásával emlékezett a legendára, akinek ’Darabokra törted a szívem’ slágerét még 2016-ban dolgozta fel a formáció.

Mindig is fejet hajtott előtte


Megrendítette Bergendy István halálának híre Marsalkó Dávidot, aki mindig is fejet hajtott a zenészlegenda nagysága előtt. Ennek tanúbizonyságaként 2016-ban a Halott Pénz fel is dolgozta a ’Darabokra törted a szívem’ című dalt a rajongók legnagyobb örömére.

Megrázta a halálhíre

„Nagyon szomorú lettem a hír hallatán, most már véget érhetne ez az év, meg ez az egész járvány-időszak. Sorban mennek el az emberek és a legendáink. Tegnap egész nap – de még ma is – Bergendy-dalokat hallgattam, amelyek közül a ’Darabokra törted a szívem’ című dal különleges helyet foglal el a szívemben. Ez az egyike az olyan daloknak, amellyel kapcsolatban azt érzem, mintha egész életemben ismertem volna. Az életem részévé vált, olyan, mintha ez a dal mindig is velem lett volna. Nagy, közös kedvencünk a zenekarral” – mondta az énekes, aki egy próba során döntött úgy, hogy feldolgozzák a slágert. 

Inspiráló volt

Egy koncertünk előtt a technikai beállás során Márk elkezdte énekelni ezt a dalt. Valami elindult bennem, előhozta a régi emlékeket. Akkor még nem csináltunk feldolgozást, de úgy éreztem, hogy itt az ideje. Ez a dal nagyon inspiráló volt, de persze volt bennem félelem. A feldolgozás nem egyszerű, pláne, ha egy ilyen szuper, tökéletes darabhoz nyúlnak hozzá. Szerencsére sikerült úgy megcsinálni, hogy az embereknek tetszett és azóta is nagy közönségkedvencnek számít” – tette hozzá Marsalkó Dávid, aki a zenészlegenda elvesztése után más érzésekkel adja majd elő a zenekarral ezt a dalt. 

“Remélem, hogy tetszett neki”

„Bele se gondoltam még, hogy mennyire át fogja alakítani a dalt Bergendy István halála. Annak viszont örülök, hogy akkor tudtuk elkészíteni ezt a feldolgozást, amikor István még élt. Remélem, hogy tetszett neki. A Bergendy 70-es évekbeli zenei nyitottsága, pozitivizmusa nagyon sokat jelent nekem, ez mai füllel is nagyon áthatol a dalaikon, amelyeket mindig hallgatni fogok” – árulta el a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Viktorin Tamásnak Marsalkó Dávid. 

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg

Koronavírusos volt

A LikeNews is megírta, hogy a szaxofonos, klarinétos, zeneszerző 81 évesen halt meg, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében.

Bergendy István

Két hete még szinte semmi baja sem volt

Bergendy István két hete még aktív volt, aztán elkapta a koronavírust, amely nagyon rövid idő alatt felmorzsolta az egészségét. Lánya a Blikknek nyilatkozott.

Nagyon gyorsan ledöntötte a betegség

“Sajnos igaz a hír, édesapám a koronavírus szövődményei következtében elhunyt. Két hete még aktív volt, de a betegség nagyon gyorsan ledöntötte a lábáról. Kórházba került, de nem volt szükség lélegeztetőgépre. A koronavírus szövődményeként tüdőgyulladást kapott, és az ragadta el tőlünk.” – nyilatkozta Bergendy Barbara.

Kiemelt kép: Marsalkó Dávid