Az egyik autópálya pihenőjében halt meg egy csecsemő pénteken. A román állampolgárságú család Németországba utazott Magyarországon keresztül, a tragédia itt történt.

Fertőző betegség okozhatta egy családjával Romániából Németországba tartó csecsemő halálát pénteken Magyarországon. Az eset az M1-es autópálya pátyi pihenőjénél történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt mondta, a helyszínre mentőautók, gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett, küzdöttek a csecsemő életéért, de nem lehetett megmenteni. Friss hírek itt!

Karantén az autópályán

Gyakorlatilag karantén alá vonták az autópálya pihenőjét a román kisbuszt pedig átkutatták, miután a csecsemő életét vesztette. A Blikk értesülései szerint fennállt a veszélye annak, hogy fertőző agyhártyagyulladás áll a háttérben. 

Egy közeli étterem dolgozója azt mesélte a lapnak, hogy órákon keresztül nem hagyhatták el az épületet. „Tíz óra körül jelentek meg a maszkos rendőrök, akik azt kérték tőlünk, ne menjünk ki az étteremből. Az ablakon keresztül láttuk, ahogy egyenként átvizsgálják a román busz utasait, állítólag mindannyian kaptak antibiotikumot” – mondta az éttermi dolgozó, majd hozzátette: az egész művelet alig másfél-két órán keresztül tartott.

Azt mondták nekünk, hogy egy kislány agyhártyagyulladás miatt rosszul lett az M5-ös autópályán, majd meghalt, ezért nem hagyhatja el senki a parkolót – jegyezte meg egy másik szemtanú.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentése szerint a megbetegedést feltételezhetően olyan kórokozó idézte elő, amely nem okoz nagy járványokat. A családdal együtt utazók és a gyermek ellátásában részt vevők – gyógyszeres védelemben részesültek – közölték, hozzátéve: nincs járványveszély.

Kiemelt kép: illusztráció