Gyakorlatilag megfőtt az autóban az a kislány, akit az anyukája a tűző napon hagyott Amerikában. A gyermek kishúga is életveszélyben van. Egyelőre nem tisztázott, hogyan is történt a tragikus baleset, annyi biztos, hogy az anya otthon aludt miközben a tragédia történt.

Megfőtt egy hároméves kislány a tűző napon hagyott autóban, 15 hónapos testvére életéért jelenleg is küzdenek az orvosok.

A két gyermek egyelőre tisztázatlan körülmények közt ragadt bent az autóban, édesanyjuk eközben a házban szundított – írja a Daily Mailre hivatkozva az szmo.hu.

Az arkansasi rendőrséget maga az édesanya értesítette, miután felébredve nem találta sehol a gyerekeket. A kiérkező hatóságok megkezdték a keresést, és nem sokkal később meg is találták a két eszméletlen állapotban levő kisgyereket az édesanya autójában, ami a ház előtt parkolt.

A hároméves Laykn életét már nem tudták megmenteni, a kórházban halottá nyilvánították. Húga, a 15 hónapos Olivia jelenleg stabil de kritikus állapotban fekszik az intenzív osztályon.

A nagyobb testvér halálának okát boncolás fogja pontosítani, ám valószínűsítik, hogy a hőség idézte elő.

Az időjárás szerint aznap 35 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála, ilyen hőségnél 30 perc után az autóban több mint 50 fok is lehet. Az ABC által megkérdezett orvos szerint a gyerekek teste három-ötször gyorsabban melegszik fel, mint egy felnőtté, éppen ezért sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a felnőttek.

Az orvos azt a kételyt is eloszltatta, hogy hiába van kicsit lehúzva az ablak, akkoris ugyanolyan gyorsan kritikussá válhat a helyzet.

Magyarországon is történt hasonló eset

Két éve Gödöllőn a Stop Shop előtti parkolóban találtak egy autóban hagyott kislányra, ha az arra járók nem találnak rá, megfulladhatott volna.

Az autóban hagyott kislánynak 20 perc után már sírni sem volt ereje, beszorult a feje és magára is húzta a biztonsági övet, az utolsó pillanatban mentették meg a járókelők a kicsit úgy, hogy elkezdték kerestetni a gyermek anyját  – mesélte egy mentésben részt vevő édesanya.

lyen egy forró autó. Te kibírnád?

Az alábbi videó arról szól, hogy az önként jelentkező felnőtt embereknek 100 dolláros pénzdíjat ajánlottak fel, amennyiben képesek 10 percet eltölteni csukott ajtókkal és ablakokkal egyfelforrósodott autóban. Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy senki ne hagyja a gyerekét a járművébe zárva még akkor sem, ha például csak néhány percre ugrik be egy boltba. És hogy akadt-e, aki kibírta a 10 percet? A videóból kiderül…

Kiemelt kép: illusztráció