55 éves korában elhunyt Murányi Marcell, a a Blikk és a Népszabadság korábbi főszerkesztője. A Media1 azt írja kerékpározás közben lett rosszul, úgy tudni tragikus hirtelenséggel megállt a szíve.

Megpróbálták újraéleszteni

A Media1 arról is ír, hogy Murányi Marcellt ezt követően igyekeztek újraéleszteni, majd hosszabb ideig küzdöttek az életéért egy kórházban, az újságíró szervezete azonban a mai a mai napon végleg feladta a küzdelmet. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Blikk és a Népszabadság főszerkesztője is volt

Murányi Marcell 1967. január 16-án született. Pályája legelején a Mai Napnál dolgozott, aztán 2002-től a Vasárnapi Blikknél folytatta karrierjét. 2006-tól lett a Blikk főszerkesztője aztán 2014-től a Népszabadság élére került.

2015-ben halálos kimenetelű balesetet okozott

A Népszabadság éléről azt követően távozott, hogy 2015 márciusában halálos kimenetelű balesetet okozott. 30 kilométeres sebességgel haladva figyelmetlenül elsodort egy, a kocsi holtterében közlekedő kerékpárost, aki az ütközés következében olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy néhány héttel későbba kórházban meghalt, írja a Media1.  A bíróság ezt követően halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében és segítségnyújtás elmulasztásában vétkesnek találta, és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Zugló polgármesterének tanácsadója volt és Zuglóban igazgatott egy médiacéget

Az újságíró azt követően, hogy távozott a Népszabadságtól egészen 2017 tavaszáig a Magyar Szocialista Párt kommunikációs igazgatója lett. Az elmúlt időszakban a zuglói kerületi médiacéget igazgatta, emellett pedig a zuglói polgármester tanácsadója volt, számolt be róla a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál.

Zugló polgármestere, Horváth Csaba is búcsúzott tőle

Zugló polgármestere egyébként nemrégiben a Facebook oldalán megható szavakkal búcsúzott Murányi Marcelltől. “Keressük a szavakat. Vasárnap délután váratlanul, tragikus hirtelenséggel meghalt Murányi Marcell újságíró, kommunikációs szakember, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője. Nem pusztán a munkatársunk volt, hanem a barátunk.”

“Lenyűgözött mindenkit, aki ismerte őt”

Minden vele töltött idő tanulás volt, páratlan műveltsége és tájékozottsága, fantasztikus humora és kitűnő ízlése lenyűgözött mindenkit, aki ismerte őt. Profizmusa és munkabírása olyan támaszt jelentett, amelynek hiányát mostantól mindig érezni fogjuk. Fájdalmasan kevés idő, mindössze 54 év adatott meg neki. Megtiszteltetés volt ismerni őt és dolgozni vele. Murányi Marcellt Zugló Polgármesteri Hivatala saját halottjának tekinti.” – írta bejegyzésében Horváth Csaba.

Mutatjuk a teljes posztot:

Több könyvet is írt

Murányi Marcell több könyvet is írt, az utolsó kettő: a “Szex, celebek, politikusok – 3000 őrült nap a Blikk élén” 2014-ben, az “Apám, ez itt Horthy!” 2016-ban jelent meg.

A család is megerősítette a halálhírét

A család az újságíró halálhírét nemrégiben az MTI-n keresztül erősítette meg. Mint írják Murányi Marcell 35 évig volt nős, feleségével négy gyermeket neveltek. Murányi Marcell 55 éves volt. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Murányi Marcell – Forrás: ATV