Lefotózta szerelme haláltusáját egy férfi. Kiderült, ha segített volna Szilvinek, nem halt volna meg a lány. Most megszólalt a szerencsétlenül járt nő édesanyja. „A lányod most éppen öngyilkost játszik” ezt írta a kép alá a férfi, amikor elküldte azt a lány anyukájának, Szilvi már nem él.

„A lányod most éppen öngyilkost játszik” – ezt látta a telefonján élete legszörnyűbb napján Ildikó. A fotót a szöveggel Szilvia élettársa, Balázs küldte el, aki csak ezután próbált segíteni a tőle karnyújtásnyira lévő nőn.

A mentők útmutatásai szerint elkezdte újraéleszteni a lányt, de hiába, már nem tudták megmenteni Szilvit, belehalt a fotózásba – írja a Blikk.

Az édesanya egyetlen lányát veszítette el

Szilvia édesanyja lelkileg belerokkant abba, ami egyetlen lányával történt tavaly. Hosszú ideig vívódott, hogy a nyilvánosság elé tárja-e lánya szörnyű történetét, de úgy döntött, talán mások is tanulhatnak a tragédiából.

„Szilvinél csodálatosabb gyereket anya nem kívánhat magának” – kezdte sírással küszködve a gyászoló édesanya. „Okos, mosolygós, barátságos, ambíciózus lány volt, aki imádta a munkáját és az életét, egészen addig, amíg meg nem ismerkedett ezzel az emberrel” – mondta az anyuka, majd így folytatta:

Beleszeretett egy rosszfiúba

Remek esélyekkel indult az életben, lakása, autója volt, a Diákhitel Központban szuper állást talált. Abba a csapdába esett, amelybe a mai fiatal lányok egy jól meghatározható része: beleszeretett egy úgynevezett „rosszfiúba”, mert naivan azt hitte, ő majd képes lesz megváltoztatni.

Sajnos, ennek éppen az ellenkezője történt, a férfi húzta le a maga világába a lányomat. A gyerekem inni kezdett, egy idő múltán emiatt a munkáját is elveszítette. Én hiába könyörögtem, hogy szálljon ki ebből a pokoli kapcsolatból, a lányomnak nem volt ereje a szakításhoz.

Megbocsáthatatlan, amit a férfi tett

Amit biztosan tud az édesanya: Szilvi az előző éjszaka az édesapjánál aludt, onnan ment kora reggel a Balázzsal közös otthonukba. Azt már a szomszédok elmeséléséből tudja, hogy a lakásból hosszú időn át ordibálás szűrődött ki, majd egyik pillanatról a másikra néma csend lett.

„Én nem vitatom a rendőrségi szakértők megállapításait, de azt tudom: a lányom imádott élni, ha valóban ő is tette a kötelet a saját nyakába, megbocsáthatatlan, hogy Balázs ezt végignézte, miközben arra volt esze, hogy fotót készítsen a szerencsétlen lányomról, majd a képet elküldje nekem. Ő most is vígan éli az életét, miközben én láttam a lányom haláltusáját, nekem maradt a gyász és az életem végéig tartó, múlhatatlan fájdalom.

A rendőrség szerint a lány tette a fejét a kötélbe

A rendőrség megállapítása szerint is maga rakta a kötélbe a fejét a nő, de megmenthető lett volna, ha élettársa fotózgatás helyett azonnal segít rajta: így segítségnyújtás elmulasztása miatt vádemelési javaslattal adták tovább az ügyét.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép illusztráció, forrása: MTI/Miháák Zoltán