Egy 53 éves bajai nő 2019. májusában Baján egy végrehajtási eljárás miatt leszúrással fenyegette és megpofozta a  végrehajtót – közölte az ügyészség.

A zaklatott állapotban lévő bajai nő nagykorú fiával együtt érkezett, az ellene indult végrehajtási ügyben akart tájékozódni egy ingatlan kiürítéséről. Az esetről videót tettek közzé:

Az iroda ügyfélfogadó szobájában leültek az egyik asztalhoz, velük szemben a végrehajtó és egy adminisztrátor foglalt helyet. A végrehajtó ezután tájékoztatni kezdte a végrehajtásról.

A vádlott hangos szóváltásba keveredett a végrehajtóval, a vita hevében szidni kezdte, majd azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni. Ekkor a sértett férfi felállt a tárgyalóasztaltól, és a vádlottnak ajtót mutatva felszólította, hogy távozzon. A nő is felállt az asztaltól, de nem ment ki az irodából, hanem jobb tenyérrel a hivatalos személynek minősülő végrehajtót pofon ütötte.

A végrehajtó a bal arcfele zúzódást szenvedett az ütés miatt. A rendőrséget is kihívta, és lefoglalták az iroda biztonsági kamerája által felvett videót. A 8 napon belül gyógyuló sérülés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A szabadlábon védekező nő ellen a rendőrség egyébként embercsempészés miatt is nyomoz.

Kiemelt kép: Indavideo