Egykor gyönyörű és boldog szerelem végződött valóságos háborúval, amelynek egy páréves kislány lett az egyértelmű vesztese. A családi viták odáig fokozódtak, hogy a kislányt magával vitte az apja Ausztriába, ahonnan az édesanyának csak három év után sikerült hazahoznia a kis Lillát, akit addigra már a rendőrség is eltűntként keresett.

Újra láthatták egymást

Igazi karácsonyi csoda vált valóra abban a családban, amelyikben egy kétségbeesett édesanya három éve nem tölthette együtt a karácsonyt a kislányával, akit annak idején az édesapa vitt el magával Ausztriába. Amikor a család élete megborult, Lilla másfél éves volt, és az apja magával vitte őt Ausztriába, mivel úgy gondolta, hogy az anyja veszélyezteti a gyerek életét – írja a Blikk.

Boldog volt a kapcsolat

Egykor a férfi és a nő boldogságban kötötte össze az életét, gyerekük is született, azonban a házasságuk megromlott, és az idő közben megszületett kislányuk felügyeleti jogán kezdtek el vitatkozni. Az ügyet nehezítette, hogy az édesanya itthon, míg a volt párja Ausztriában él.

Ment az adok-kapok

„Egy szakértői vélemény kimondta, hogy az anya a depressziója miatt nem képes gondoskodni a gyerekről, illetve egy barátjának sms-ben azt írta, hogy úgy szúrhatna ki velem a legjobban, ha a túlvilágra költözne Lillával együtt” – mesélte a lapnak Bors Gergely, az apa, aki ekkor nagyon félt, hogy történik valami a kislányával, ezért magával vitte őt Ausztriába.

Eltűnt

A költözés utáni pillanattól kezdve semmit sem tudott gyermekéről az édesanya, lányát mintha a föld nyelte volna el. Lillát egy idő után még a rendőrség is keresni kezdte eltűntként, annak ellenére, hogy az apa azt állította, hogy visszaadta Lillát az anyjának. Ám a férfi szavai ellenére az anya a tavaly megnyert gyermekelhelyezési per ellenére sem kapta vissza a gyermekét.

Jogerős ítélet

2020. május 28-án jogerős ítélet született arról, hogy megilleti az anyát a szülői felügyeleti jog, azonban Lilla nem került át hozzá. Az apa szeptember 19-ére megígérte, hogy átadja a gyereket az anyának, de ez nem történt meg, sőt a férfi elérhetetlenné vált az anya számára.

Megtalálták

A kis Lillát december 12-én találták meg az apja barátainak vidéki rokonainál. Azt nem tudják, hogy a kislány, hogy került oda, és miért nem volt mellette az apja, viszont az édesanya három év után újra láthatta a kislányát.

Sírva ölelte át

Nehéz elképzelni, hogy mit érezhetett át az édesanya, aki három év után először találkozott a kislányával, azt pedig talán még nehezebb lehet elképzelni, hogy milyen gondolatok cikáztak a kislány fejében. Az első találkozás során Lilla lehet, meg is ijedt, hiszen nem is tudhatta, ki az a másik nő, akivel az édesanyja érkezett. Hogy is tudhatta volna, hogy a nagymamájával érkezett hozzá az anyja, elvégre vele még nem is találkozott, legfeljebb csak nagyon kicsiként. Az édesanya sírva ölelte magához a kislányát, aki szép lassan újra feloldódott.

Már minden rendben

„Jól töltötték a karácsonyi ünnepeket, és az elmúlt hetekben egymásra találtak” – mesélte a lapnak az anya ügyvédje, aki szerint a kislány szép lassan meg tudott nyílni a rég nem látott édesanyjának – írja a Kékvillogó.

Kivizsgáláson is voltak

Az anyuka a biztonság kedvéért ellátogatott Lillával egy gyermekideg-gyógyászhoz, aki megállapította, hogy Lilla jó adottságokkal rendelkezik, nem lesz vele semmi baj.

Kiemelt fotó: rendőrautó – Forrás: Police.hu