A Quimby zenekar még a nyár folyamán tett közzé egy drámai nyilatkozatot, amelyben arról tájékoztatják a rajongókat, hogy az idei szezonban a banda már nem koncertezik majd, ugyanis a frontemberüknek, Kiss Tibinek pihenésre van szüksége. A bejegyzésből akkor az is kiderült, hogy a zenész a 2020-as év végéig terápiás céllal visszavonul a nyilvánosság és a média elől.

A zenekar közleménye ez volt:

„Kedves Barátaink!

Mindig fontosnak tartottuk, hogy őszinték legyünk veletek, ezért szeretnénk megosztani, hogy mi zajlik a zenekar háza táján és mindez milyen következményekkel jár az elkövetkező hónapokra nézve.

Mivel az elmúlt időszak nagyon kimerítő volt Tibi számára, ezért úgy döntött, hogy pihenésre van szüksége és 2020 év végéig terápiás céllal visszavonul a nyilvánosság és a média elől. A zenekar tagjai és menedzsmentje teljes szívvel támogatják ebben a döntésében, és erre kérnek titeket és a sajtó képviselőit is. Természetesen mindannyian azon vagyunk, hogy mielőbb teljes hangerővel térhessünk vissza hozzátok, addig pedig a háttérben rengeteget beszélgetünk, alkotunk és tervezünk. Ígérjük, hogy legkésőbb jövő év elején részletesen beszámolunk nektek és az újságíróknak arról, hogy mi a helyzet a Family Tugedör háza táján.

‘A 2019-es év végén már teljesen kimerültem, de a legnagyobb gond az volt, hogy nem kértem segítséget a bajban, és egyedül akartam megoldani a problémáimat. Jelenleg terápián vagyok és a felépülésemre koncentrálok. Nagyon sajnálom, hogy ezt a koncertszezont ki kell hagynom és nem találkozhatunk személyesen, de bízom benne, hogy mielőbb újra együtt lehetünk és jókedvűen táncolhatunk az esőben. Addig is vigyázzatok magatokra, hamarosan jelentkezem és ne féljetek segítséget kérni, ha szükségetek van rá!

Megértésetekben és támogatásotokban bízva, Tibi’

A fentiek sajnos egyúttal azt is jelentik, hogy bár nagyon vártuk, hogy ismét élőben zenélhessünk nektek, le kell mondanunk az idei fellépéseket, a Budapest Parkos koncertünk pedig egy új időpontra, 2021. április 24-re kerül. A koncerttel és a jegyvisszaváltással kapcsolatban alább minden fontos információt megosztunk veletek, mint ahogy azt is megtaláljátok, hogy pontosan hogyan igyekszünk kompenzálni mindazokat, akik már előre megvették a jegyüket.

Természetesen a már megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek lesznek az új dátumra is. A jegyekkel kapcsolatos egyéb kérdésekkel a Budapest Parkot keressétek, akik a jegyvásárlókat e-mailben is értesítik a rendelkezésre álló lehetőségekről. A jegyek átfoglalásának / visszaváltásának részletes menetét a Facebook-eseményben is megtaláljátok az alábbi linken: https://www.facebook.com/events/494476704581736/

Szeretnénk kicsit jobb kedvre deríteni és kárpótolni azokat a várakozásért és az esetleges kellemetlenségekért, akik már korábban megvették a jegyüket a koncertre, nekik személyre szóló, 1500 Ft-os utalványt adunk, melyet Quimby-s termékekre válthatnak a Popshop.hu oldalán. A kuponnal ráfizetés nélkül beszerezhetitek a nyárra új re-poharainkat, vagy akár a Tükröm, tükröm lemezt is. Az érintettekkel a mai napon e-mailben is felvettük a kapcsolatot, azokat pedig, akik személyesen vásárolták meg a jegyeiket, arra kérjük, hogy mihamarabb írjanak nekünk a quimby@quimby.hu címen!

Természetesen mi is szomorúak vagyunk, hogy így alakult ez a nyár és nagyon fogtok hiányozni nekünk, de legyünk pozitívak, hiszen legkésőbb 2021 év elején ismét találkozunk és részletesen tájékoztatunk benneteket a terveinkről. Addig is tisztelettel kérünk titeket és a sajtó képviselőit, hogy legyetek felénk megértéssel és türelemmel, amit ezúton is hálásan köszönünk.

Baráti üdvözlettel: a QUIMBY zenekar”

Friss hírek érkeztek Kiss Tibi állapotáról

Az elmúlt hónapok csendjét ezúttal a zenekar billentyűse törte meg, aki wmn-nek adott hosszabb interjújában többek között kitér a frontember, Kiss Tibi állapotára is. Balanyi Szilárd, a zenekar billentyűse magától az énekestől kapott felhatalmazást arra, hogy beszéljen az állapotáról, így a riportban például azt is elmondta, hogy éppen síelni volt a nagyobbik fiával, amikor sms-t kapott a menedzserüktől, melyben az állt, Tibi úgy döntött, elvonul pihenni.

Azonnal fel is hívta a frontembert

“Gyorsan felhívtam, mondtam, hogy tök jó ötlet, mert most még azelőtt kapott észbe, hogy igazán nagy baj lett volna belőle (nem úgy, mint a múltkor, amikor egyszer csak szétesett), csak ez most megint egy hosszabb szünet lesz így. De azt mondják, már most jobban van, küldök is neki egy csomagot karácsonyra”- mondta a billentyűs a portálnak.

Már volt elvonón az alkoholfüggőség miatt

A zenész beszélt arról is, hogy Kiss Tibi már korábban, 15 évvel ezelőtt is volt Komlón az alkoholfüggése miatt. Sokáig aztán úgy tűnt, hogy minden rendben lesz, tudják is folytatni a közös munkát a zenekarral.

“A gond csak az volt, hogy ő úgy érezte, tud úgy élni, mint egy átlagember – mint, mondjuk, én, vagy bárki más a zenekarból –, hogy néha felhajt egy-egy pohárral, de ez odáig sodorta, hogy most már saját maga is felismerte, baj van, segítséget kell kérnie” – magyarázta Szilárd az interjúban, amit a Blikk szemlézett.

Senki nem tarthatja Tibivel a kapcsolatot

Szilárd a lapnak elmondta, hogy amíg tart ez az izolációs időszak addig senki nem tarthatja Tibivel a kapcsolatot, majd ezt követően is csak egy emberrel lehet majd kontaktban. Mint mondja abban sem biztos, hogy a karácsonyi csomagját megkapta.

Felhatalmazták, hogy beszéljen róla

A zenész az interjúban hangsúlyozta, hogy mindezeket azért mondja el, mert az énekes levélben felhatalmazta a csapatot arra, hogy beszéljenek az alkoholproblémáiról, ugyanis szerinte így mások is okulhatnak belőle.

Meg kell nevezni a problémát

“Ebből a legfontosabb az, hogy nevezzük meg a problémát, mondjuk ki, és ha valaki felismeri magán, akkor ne féljen segítséget kérni” – mondta Balanyi Szilárd.

A zenekar egyik legismertebb dala, a Most múlik pontosan

Kiemelt kép: Kiss Tibi, Quimby, forrás: youtube.com