V. László szülei úgy gondolják, hogy aki rendőrre támad több éves börtönbüntetést érdemel, ám a a fiúkat fenyegető 35 évet túlzásnak tartják.

Két éve támadt a rendőrökre

V. László két évvel ezelőtt a Pest megyei Erdőkertesen késsel sebesített meg két rendőrt, egyiküket a nyakát, a másikat pedig az arcán. Az egyenruhások éppen egy kórházi kezelés után szállították haza a férfit.

35 évet is kaphat

A szülei támogatják a férfit, és remélik, hogy az ügyészség által indítványozott 35 évet nem szabják ki a fiúkra, ez egyébként is magyar jogban szokatlanul nagy büntetés lenne, ugyanis egyik rendőr sem vesztette életét.

Ki kell vizsgálni mi vezette rá a támadásra

V. László édesapja szerint meg kell vizsgálni, hogy mi az oka, hogy a fia kést rántott, bár egyetértenek azzal, hogy nem szabadott volna a rendőrökre támadnia.

„A feleségem és én is diplomás, tisztességes emberek vagyunk, soha semmi összetűzésünk nem volt a hatóságokkal” – mondta az idősebb László, a Blikknek.

Polgárőr volt

„Az egyetlen fiunkat is ebben a szellemben neveltük, informatikusként dolgozott, polgárőr volt a településünkön. A bajok akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy a lánnyal, akivel évek óta nálunk éltek, kikezdett a felettese. Legalábbis nekünk ezt állította a hölgy, aki az Alkotmányvédelmi Hivatalnál dolgozott, de végül kirúgták. És talán innen indul igazán a mi kálváriánk. Laca ugyanis a párja mellé állt, aki peres úton akarta megtudni, milyen indokkal bocsátották el. A papírokat azonban titkosították. Ez rettentően bosszantotta mindkettőjüket” – folytatta az édesapa a Blikknek.

Elhagyta a nő

A fiatal nő egyszer csak eltűnt V.László életéből.

„A fiamat feljelentette kapcsolati erőszakért, saját magát államtitoksértésért, majd eltűnt. A fiam ezután 17 napra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került, majd nyomkövetővel a lábán hazajöhetett. Úgy érezte, a párja ügye miatt őt is állandóan figyelik” – nyilatkozta az idősebbik László.

EZ IS ÉRDEKELHET!

A titkosszolgálat is szóba került az erdőkertesi rendőrtámadás kapcsán

Sérülés miatt ment haza

A késelés reggelén V. László felhívta az édesapját, hogy hívjanak neki mentőt, mert megsérült ugrálókötelezés közben, majd a kórházból hazavitte a két rendőr, akikre útközben egy késsel rátámadt. A férfi azóta börtönben van.

„Az egyedüli szemtanú én voltam. A fiam nem ölni akart, csak médiafigyelemre vágyott” – próbálta magyarázni a késelés okát az édesapa.

Kapcsolódó!

Rendőrtámadás: élettársát is súlyosan bántalmazta az erdőkertesi férfi

Paranoiás

A család és az ügyvédjük egy igazságügyi szakértőt kért fel, hogy tanulmányozzák V. László papírjait, aki közepes fokú paranoiát állapított meg nála. Ennek fényében a bíróságnak lehetősége van, hogy enyhítse a büntetését.

Kiemelt kép: Az erdőkertesi támadás helyszíne – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán