Második születésnapját ünnepelheti Péter Árpád, az óbudai tűz sérültje. A férfit egy leszakadt kábel miatt megrázta az áram, a közelében felrobbant egy gázpalack, de egy orrtöréssel megúszta a rettenetes pillanatokat.

Elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot Péter Árpád. Az óbudai utcácskában feltehetően egy illegálisan bekötött füst­elvezető miatt lobbantak fel a lángok, majd felrobbant egy gázpalack, a tűzvésznek több ház is a martalékává vált. A tűzesetről a LikeNews.hu is beszámolt, ezt a cikket itt tudod elérni.

Az 53 éves Árpád is a lángok láttán rohant ki a lakásából.

„Először az állataimat kezdtem menteni, ahogyan csak bírtam. Kecskéket, libákat, nyulakat tartok, a megélhetésem nem függ tőlük, de nagyon szeretem őket, nem hagyhattam magukra őket a kennelükben. Miután őket kihoztam, felmentem a tetőre, hogy onnan oltsam a lángokat, locsoltam mindent, ahogy értem. Hatalmas volt a tűz” – mondta a férfi a Borsnak.

A megolvadt magasfeszültségű vezeték az egyik pillanatban leszakadt, egyenesen a tetőről a lángokat locsoló Árpádra zuhant, akit az arcán talált el a súlyos kábel, eközben áramütést szenvedett. A férfi közel három méter magasról leesett a tetőről, eszméletlenül vitték kórházba. Hihetetlen, de a kis híján halálos áram­ütés másnapján Árpád már újra a háztetőn serénykedett, arcán még ott éktelenkednek a magasfeszültség marta égési sérülések.

„Még mindig látszik a vezeték helye az arcomon, az orrom eltört. De itt a műhelyem, a megélhetésem. Nem tehettem mást, minthogy mentsem, amit lehet. Szerencsére megmaradt minden” –mondta Árpád.

Egy fiatal pár háza azonban teljesen leégett. Molnár Emese az égő házból, fürdetés közben mentette ki kislányát, Vandát a robbanás és a lángok elôl. Az édesanya, a párja, Zsolt és 18 hónapos kislányuk most egy szükséglakásra vár.

„Kétéves felújítás után voltunk, most fejeztük be. És mindebből csak az irataim, Vanda pár zoknija és a kulcsaink maradtak meg. Ma kiutalnak nekünk egy egyszobás lakást, de nem tudjuk, mi lesz ezután”– mondta szomorúan Emese.

Korábban jelezték, hogy baj van a szomszédban

A rendőrség szerint felmerült a szabálytalan kályhabekötés, ezért közveszélyokozás gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Emeséjék már többször is jelezték a hatóságnak, hogy valami nincs rendben a szomszédban, mert a füst az ők kertjükbe ömlött vagy az utcára. A szomszéd ugyanis egy ereszcsatornát vezettek be mint fűtőcsövet, amit a kéményhez illesztettek, aztán az egészet bevonta purhabbal.A tűzeset óta senki nem látta a szomszédokat, akik feltehetősen szabálytalanul kötötték be a kályhájukat.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tűz után – Forrás: Facebook