Hatalmas robbanás történt és leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték vasárnap este. A tűzeset Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján, a Budai Fűtőerőmű környékén történt. Öt egymás mellett álló épület kigyulladt, kettőt azonban már eloltottak.

Kolozsi Péter a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivő azt mondta, hogy egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek. A baleset a Dinamó utca- Kunigunda utca sarkánál történt.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki, a távvezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították. A három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtötték.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincs veszélyben.

Öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját. Az összes épület lakhatatlanná vált.

 A helyszínre melegedőbuszt vezényelt a katasztrófavédelem. A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán