Körbevették az oktatót a diákok a folyóson és azt akarták, hogy megüsse őket, videóra is vették volna az eseményeket, végül nem úgy sült el a dolog, ahogy akarták. A tanár türelmes volt a fiúk pedig a rendőrségen kötöttek ki.

A bajba került, megtámadott pedagógus most szeptemberben érkezett az iskolába, ahol hegesztéselméletet tanított. A diákok a múlt hét szerdáján, a negyedik óra előtt a folyosón körbevették egyik társukat, aki a telefonján egy videót mutatott a többieknek. Állítólag a tanáruk szerepelt rajta, amint egy régi munkahelyén éppen megpofoz egy diákot – írja a Blikk.

„Az osztálytársam ötlete volt, hogy rúgassuk ki az oktatónkat” – mesélte a lapnak az egyik fiú. „Nem foglalkoztunk ezzel, de óra közben valaki megdobta a tanárt egy papírgalacsinnal, erre tévedésből másnak adott intőt. Ezután ment oda a társunk hozzá, megmutatta a telefonján a filmet. A tanárunk mindent tagadott, aztán a másik osztálytársunk is számonkérte őt, amiért igazságtalanul intőt adott neki. Közülünk többen hergelték, végül már hárman szidalmazták, majd egyikük ellökte őt. Mi is meglepődtünk, hogy mennyire türelmes volt velük.” – mondta a diák.

A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával kihallgatta, majd őrizetbe vette a három kamaszt, az iskola pedig tegnap mindhármójukat kirúgta. A fiúk a Gyorskocsi utcai fogdában várják a bíróság döntését, hogy előzetes letartóztatásba kerülnek vagy szabadlábon védekezhetnek.

A Blikk megtalálta a felvételt készítő diákot. A fiú nem is sejtette, mekkora botrányt vált ki, ha felteszi a filmet a netre.

„Azért vettem fel videóra a balhét, hogy ha valaki megsérül vagy megüti a tanár, legyen bizonyíték. Amikor a rendőrségen kihallgattak, lefoglalták a telefonomat – mondta a fiú.

A lökdösődő kamasz elmesélte a történteket az édesanyjának. „Hétfő este a rendőrök telefonon behívtak bennünket a kapitányságra. Ott szembesültem azzal, hogy csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják a fiamat” – mondta sírva az anya.

„A fiam a rendőröknek azzal védekezett, elegük lett abból, hogy Józsi bácsi fegyelmezés helyett erősen megszorította a csuklójukat vagy a válluknál meglökte őket. De amit tettek, akkor is elfogadhatatlan. A fiam bocsánatot szeretne kérni a tanárától, s amint lehetősége lesz, meg is teszi.”

A tanár nem tehet semmit

A tanárok semmit sem tehetnek a rosszul viselkedő diákokkal szemben. A tanulókat ugyanis fizikailag fegyelmezni tilos, az óráról kiküldeni sem lehet, ha csak nincs az iskolában olyan helyiség, ahol a renitens diákokra tanár felügyel az óraközi szünetig.

Kiemelt kép: illusztráció