A LikeNews is megírta, hogy Péter Szabó Szilviát is utolérte az internetes bűnözés, ellopták az Instagram fiókját.

A Facebookon jelentette be

“Kedves Mindenki! 😔
Sajnos engem is utolért az internetes bűnözés és ellopták a Instagram felületem! Az oldalam mentése már folyamatban van, de még nem tudok semmi biztosat mondani! Bízom benne, hogy hamarosan megoldódik az ügy, de addig is csak itt, Facebookon leszek elérhető. Épp ma lettünk 60.000-en… “😔 -írta Szilvi a bejegyzésében.

Török banda tette

Péter Szabó Szilvi csak a Blikknek elmondta, hogy egy török banda két hónappal ezelőtt ellopta az Instagram fiókját, ugyanazok, akik Kajdi Csabáét is. A közösségi oldal szerint most már bármikor visszakaphatja az Instagram fiókját.

Új fiókot csinált

Tegnap Szilvi úgy döntött, hogy csinál egy új oldalt és nem vár tovább.

Így tudták ellopni

Instagram oldalt úgy tudnak ellopni, ha kicsalják valahogy a tulajdonostól a belépési adatokat, így járt Szilvi is, aki hivatalosnak látszó e-mailt kapott, amiben az állt, hogy valaki jelentette a profilját, amit nem is értett igazán, de kitöltötte a kért információkat onnantól pedig elkezdődött a kálváriája. Legelőször még az „igazi” Instagramtól jött a belépéshez a biztonsági kód, de utána kapott egy üzenetet, hogy megváltoztatták az e-mail-címét, az oldala nevét, meg mindent, és utána török nyelven kapott üzeneteket. Később megkeresték különböző társaságok, hogy pénzért – 400 dollárért, vagyis nagyjából 120 ezer forintért – visszatudják szerezni a profilját. Egy hamis fiókról egy külföldi ember levélben azt akarta vele elhitetni, hogy nemrégiben vásárolta meg az Instagram-oldalát, ami nagy valószínűséggel lopott, de csak pénzért tudja neki visszaadni, mert nehéz anyagi körülmények között él – mondta Szilvi a Blikknek.

Kajdi Csaba is így járt

Kajdi Csabát is hasonló támadás érte mint Péter Szabó Szilvit, neki sikerült egy magyar cég segítségével visszakapnia az ellopott profilját, ezért Szilvi is hozzájuk fordult segítségért, akik fel is vették a kapcsolatot a Facebookal, (A Facebook és az Instagram egy cég), akik azt az üzenetet küldték, hogy próbálják visszaszerezni a profilt, addig ő legyen türelemmel.

Hiányzik neki a közönség

Az énekesnő azonban már nem tudott tovább várni, ugyanis hiányoznak neki a rajongói és a közönsége.

Mindenki vigyázzon

Szilvi mindenkit óva int, hogy ne essen bele a csapdába, ugyanis a Facebook és az Instagram nem küldenek ilyen üzenetet, mindig meg kell nézni, hogy ki a levél feladója.

Nem fizetett a zsarolónak

Az énekesnő úgy döntött, hogy nem fizet az őt megzsaroló személynek és másoknak is ezt tanácsolja, ha esetleg hasonló helyzetbe kerülnek. Később a gmail és Facebook fiókját is elakarták lopni, de szerencsére ezeket megtudta akadályozni jelszóváltoztatással.

Péter Szabó Szilvi Instagram oldala a linkre kattintva érhető el

Kiemelt kép: Péter Szabó Szilvia