Úgy érezte a BMW-s férfi, hogy nagyon uralja a kocsit, ráadásul teljesen rendben van, ha az Üllői úton driftel, vagyis a hátsó kereket kipörgetve csúsztatja az autó hátulját. Nem jött össze a mutatvány, lerombolt egy presszóteraszt, kirobbantak a légzsákok, ő pedig kórházba került. Megérte?

Fiatal srác vezette a BMW-t

Egy férfi igyekezett a 8. kerületi Korányi Sándor utcán egy ezüst színű BMW Coupéval az Illés utca felől. Amikor az Üllői úti jelzőlámpás csomóponthoz ért, a zöld jelzésen a Nagyvárad tér irányába kanyarodott. 

Lerombolta a teraszt

Driftelve kanyarodott

Információink szerint úgy döntött, a kanyarodásba tesz egy kis látványelemet és driftelve, az autó hátulját csúsztatva fogja végrehajtani. A manőverbe valahol hiba csúszott, valószínűleg túlzásba vitte a csúsztatást a sofőr, így a BMW hátulja kitört, a hirtelen ellenkormányzás után pedig végképp irányíthatatlanná vált az autó.

Takarítás a teraszon

Feldöntötte a padokat

Az Üllői úton keresztbecsúszva nekiment a járdaszegélynek, felhajtott a 101. szám alatt lévő kávézó teraszára, feldöntve a padokat és asztalokat. Szerencsére ebben a pillanatban egyetlen vendég sem tartózkodott a teraszon, majd végül egy fának csapódva tudott megállni.

Az asztalok is repültek

Kórházba vitték

A BMW-ben csak a sofőr ült, de a nagy erejű becsapódástól mindkét első légzsák kirobbant – az autó vezetője emiatt a fején megsérült, valamint az egyik csuklóját is fájlalta, őt további vizsgálatok céljából kórházba szállították. A baleset miatt az Üllői úton kifelé csak a belső sávban lehetett haladni kedd délután, emiatt több órára szinte megbénult a forgalom. 

Borult minden a teraszon

Elfoglalta a buszsávot

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.