Előadás közben lett rosszul Wunderlich József a Vígszínházban. A színészt mentő vitte kórházba, az előadást pedig megszakították.

Mentő vitte kórházba

A padlás című darab vasárnapi előadásán a díszletbe épített létráról leesett Wunderlich József. A színész balesetét a Vígszínházban rosszullét okozta – írja Facebook oldalán az intézmény. Az előadás félbeszakadt, Wunderlich Józsefet kórházba szállítás után megvizsgálták, de szerencsére az esés következtében nem sérült meg, így még az éjszaka folyamán hazament. Jelenleg otthon pihen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lép színpadra

Wunderlich József helyett a hétfői Bella Figura című darabban Éric szerepében Brasch Bence lép színpadra. A munkavédelmi vizsgálat folyamatban van, melynek eddigi eredménye alapján az esetet a művész rosszulléte okozhatta.

Kárpótolják a nézőket

Az előadás jogilag lejátszottnak minősül, a helyzetre való tekintettel az érintett nézőknek a Vígszínház felajánlja, hogy A padlást az évad végéig bármelyik meghirdetett időpontban 1000 Ft-os regisztrációs jeggyel megtekinthetik. Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, kérjük keressék fel a Szervezési Iroda munkatársait – írja közleményében a Vígszínház.

Hanyag járványkezelés

Wunderlich József még decemberben egy hosszú Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy szerinte a Vígszínházban a terjedő koronavírus-járvány ellenére nem figyelnek eléggé az ott dolgozók egészségére. A színész azt írta, kérték a színháztól, hogy legalább hetente teszteljék azokat a művészeket, dolgozókat, akiknek az adott héten maszk nélkül kell érintkezniük esténként. „A színház válasza: folyik el a lé”.

Nem akart Halász Judittal játszani

A színész állítása szerint azt is kérte, hogy „a 11. napomon, frissen szabadulva a karanténból ne küldjenek be Bella Figurát játszani Halász Judittal, mert féltem őt, maszk nélkül kell vele folyamatosan érintkeznem. A feleségem pozitív, a gyerekeim is elkapták. A válasz: letelt a 10 nap, nincs kontaktkutatás, ha nincsenek tüneteim, bemehetek (értsd: be kell mennem), jogilag ez rendben van, én már nem vagyok fertőző.”

Felfüggesztették a színészt

Ezután a teátrum úgy döntött, hogy felfüggesztik a színészt és kivizsgálják a történteket. Az ügy most zárult le, a Vígszínház pedig közleménybe tudatta mi lett ennek az eredménye.

Visszakapta szerepeit

„Wunderlich József korábbi, a Vígszínházzal kapcsolatos bejegyzései kapcsán a belső vizsgálat lezajlott. A színművész bocsánatot kért kollégáitól, az egész társulattól és a színháztól, amit a vezetőség elfogad. A munkáltatói döntés értelmében Wunderlich József december 27-én tér vissza a színpadra, a Lóvátett lovagok című előadásban.Bízunk benne, hogy a Vígszínház és közössége megtartó erő tud lenni ebben a helyzetben is”- írták a közleményben.

Pécsről jött a Vígszínházba

Wunderlich Józsefet néhány évvel ezelőtt Eszenyi Enikő csábította el a pécsi színházból a Vigszínházban. A korábbi igazgató alatt a színész főszerepeket kapott az intézményben. Ő játssza például a Pál utcai fiúkban Bokát. A darab évek óta nagy sikerrel megy.

Kiálltak Eszenyi Enikő mellett

Másfél évvel ezelőtt, amikor a Vígszínház társulata fellázadt Eszenyi Enikő módszerei ellen, Wunderlich József és felesége Bata Kata, aki szintén a Vígszínház tagja, azt írták a Facebookon, hogy ők semmilyen verbális erőszakot nem tapasztalnak az intézmény falain belül. Másnap azonban bocsánatot kértek azoktól a kollégáktól, akiket abuzus ért.

Kiemelt kép: Wunderlich József