Hárman meghaltak, amikor két autó összeütközött a 2-es főút Váchoz közeli szakaszán. Több áldozat lett volna, ha a szakadó esőben hat autós nem száll ki az autójából a mentősöknek segíteni. Őket nem zavarta, hogy eláznak, vagy véres lesz a ruhájuk. Nekik és a mentősöknek köszönhetik az életüket a baleset túlélői.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

A nem mindennapi esetről az egyik mentős számolt be a Facebook oldalán. A következőket írta: Tegnap kora délután riasztottak zuhogó esőbe mentőmotorral a 2-es útra. Az érkezéskor egy szörnyű balesetet találtam. Hat sérült volt, és csak hárman voltunk mentősök, így civileket kellett bevonnunk a munkába, mert két embert kellett egyszerre újraéleszteni az özönvízszerű esőben.

Több száz ember volt a feltorlódott kocsisorban, de összesen csak hatan voltak hajlandók, a szakadó esőben, nekiállni segíteni. A rossz időben, a nagy szélben, a vízátfolyások nehezítette terepen ez a hat fő volt a fő segítségünk – írja a posztoló.

Annyit tudok a hősies civilekről, hogy volt egy doktornő és a férje és még egy családtag akik pont Rétságból egy temetésről jöttek. Ők nem bánták, hogy eláznak, hogy vizes és véres lesz a szép ruhájuk.

A helyszínen készült kiemelt képről a mentős azt írja: „Egy asszony sírt az autóban, vele nem tudtam foglalkozni, mert sok volt a dolgom. A képen látható fekete ruhában lévő hölgyek segítettek a súlyos sérültekkel, a fehér inges férfi szinten sokat segített, a farmeros férfi pedig az autóba szorulttal foglalkozott.

A háttérben lévő esernyők mögött vannak még azok, akik bőrig ázva segítettek és persze a kép készítője is aki elment nekem megnézni, ha esetleg van egy üres platós furgon a kocsisorba amibe a sérülteket lehetett volna átrakni és szaraz körülmények között újraéleszteni, mert a nagy vízátfolyások miatt nehéz volt dolgozni.

Az esetről posztoló mentős a képen látható összes, a helyszínen segítőnek szeretné megköszönni a munkáját. Mint írja: miattuk volt esélye a sérülteknek, miattuk jobb ez a világ. A teljes posztot alább lehet elolvasni.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel, forrás: Facebook. A cikkben látható fotók az MTI helyszíni felvételei (Mihádák Zoltán)