A nyár a legtöbb családot kicsalogatja a szabadba. Ilyenkor jó a legtöbb időnket a természet lágy ölén tölteni. Jólesik az embernek a friss levegőn játszani, beszélgetni, olvasni, de hatalmas megkönnyebbülést jelenthet az is, ha a főzést ki tudjuk vinni a konyhából. 

Így megspórolhatjuk magunknak azt az időt és energiát, amit a ház újbóli kihűtésére fordítanánk, és mégis meleg ételt tudunk enni. De nem minden lehetőség egyformán kecsegtető. Ezt fejtjük ki bővebben cikkünkben.

Szabadtéri ételek

Te is szívesebben sütögetnél a szabad ég alatt nyáron? Nézd meg a Grillplaza.hu OFYR grilljeit, amiken szinte bármit elkészíthetsz, amit a konyhában főznél!

Megvannak persze azok a nyári klasszikusok, amiket könnyű elkészíteni a grillsütők rácsain, vagy a tábortűz felett, de ezek többnyire nehéz ételek. Akár egy pörköltről vagy gulyásról beszélünk, akár egy szaftos steakről, a nyári hőség alatt a legtöbb embernek csökken az étvágya. 

Kevésbé vágyunk a  zsíros, tömény ételekre, sokkal jobban esik valami könnyű fogás. Ilyenkor kerül képbe a pizza. Ez ugyanis megfelelően vékonyra nyújtott tésztával és jól megválogatott feltétekkel nem fog annyira eltelíteni, mint a fent említett ételek, de mégis megkapjuk a jóllakottság érzését. 

Mitől lesz más a kemencében sült pizza?

A legtöbben már észrevették, hogy a sütőben sült pizza tésztája soha sem lesz olyan, mint a kövön sütött verzióé. Ez azért van, mert a tepsi, amire a tésztát helyezed, nem engedi át a tésztából kisülő nedvességet, gőzt. Az beszorul a tepsi és a tészta közé, nagyban visszanedvesítve azt. 

Ezzel szemben a kövön sütött darabok sokkal ropogósabbak lesznek, mivel a kő jobban szellőzik, nem veri vissza a tészta felé a felszabaduló gőzöket. Ezt meg tudod valósítani hagyományos kemencében, modern pizzasütő kemencében, vagy akár a grillsütőd rácsain is amennyiben van hozzá pizzasütő kőlapod.

Miért éri meg pizzasütő kemencét beszerezni?

Ezek az eszközök a grillsütőkhöz hasonlóan kimondottan sokrétűen használhatóak. A pizza sütéséhez szükséges üzemi hőmérsékletet akár 10-15 perc alatt is el tudják érni, amin aztán 2-3 perc alatt elkészülhetnek az olasz módra készülő finomságok. 

Léteznek olyan modellek, amikben csak 1 pizzát tudsz egyszerre elkészíteni, de lakossági felhasználásban sem ritka az olyan típus, ami akár 4 pizzát is megsüt egyszerre. Márpedig a 3 perces sütési időt figyelembe véve egészen komoly vendégsereget tudsz ellátni egy ilyennel a kertedben.

A különböző kiegészítők használatával egyáltalán nem csak pizzasütésre lesz alkalmas a kemencéd. Szóval nem kell amiatt aggódnod, hogy egyszer csak úgy érzed, meguntátok a pizzát, hagyhatjátok porosodni a kemencét is. Akár egy remek barbecue is készülhet rajta, tehát nem fogtok egyhamar az unalom mezsgyéjére lépni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.