A különböző munkaterületek tisztán tartásához az egyik legjobb megoldás az ipari porszívók használata. A hagyományos porszívóktól eltérő tulajdonságaiknak köszönhetően nagyobb teljesítményre képesek, így nagy alapterületen is hatékonyan működnek. Vállalkozásod számára a megfelelő ipari porszívó kiválasztásához adunk néhány hasznos tanácsot.

Hatékony tisztítás ipari porszívóval

A raktárakban, üzemekben, ipari munkaterületeken keletkező szennyeződések nagymértékben eltérnek a háztartásban fellelhető kisebb szennyeződésektől. Míg otthonunkban a porszívóval általában a porcicákat, hajszálakat, morzsát kell összegyűjteni, addig a munkahelyszíneken a vegyi anyagtól kezdve, a robbanásveszélyes anyagokon át, egészen a vízig különböző anyagokat kell takarítani.

Az Állványbázis.hu ipari porszívó kínálatában számtalan megoldást találhatunk a hatékony és makulátlan tisztaság elérésére érdekében. A hagyományos porszívóktól eltérően ezek a gépek nemcsak nagyobb teljesítményük miatt kedveltek a vállalkozások körében, hanem egyéb tulajdonságaik okán is. Nézzük részletesebben ezeket!

Porosztály kiválasztása

A háztartásban használt porszívóktól eltérően az extrémebb körülmények miatt strapabíróbb és minőségi alkatrészekből készülő ipari porszívók szükségesek a vállalkozások számára. Az első szempont, mely a legjobb választáshoz elengedhetetlen, a porosztály meghatározása. A készülékek porosztály besorolásából tudjuk meg, hogy az adott típus milyen anyagok, szennyeződések eltávolítására alkalmas. Három különböző osztályt különböztetünk meg:

  • L-porosztály: csekély veszélyességű anyagok elszívására képes gépek
  • M-porosztály: közepes veszélyességű anyagok tisztítására alkalmas porszívók, mint például a fa és műanyag eredetű porok, beton, cement, tömítőanyag általi szennyeződések
  • H-porosztály: nagy veszélyességű szennyezőanyagok eltávolítására alkalmas gépek, például azbeszt, penész, illetve egészségre káros anyagok

Egyéb tulajdonságok 

A biztos döntés elősegítéséhez egyéb tulajdonságok ismerete is szükséges. Érdemes olyan típust választani, mely automatikusan kikapcsol, amikor a tartály megtelik, ezáltal nem kell attól tartanunk, hogy a szennyeződés eltömíti a szűrőt a túlhasználat miatt.

A kompakt kivitel szintén nagyon fontos tulajdonság, hiszen a munkaterületen található anyagok kerülgetése, az új helyszínekre történő szállítás sokkal egyszerűbben megoldható egy kisebb, de teljesítményében megfelelő eszközzel, mint nagyobb társaival. A mozgatáshoz elengedhetetlen a guruló kerekek masszivitása is.

Kivitelezését tekintve az ipari porszívók nagy előnye, hogy jól bírják a terhelést, minőségi anyagokból készülnek, így kevésbé fordulhat elő, hogy szervizbe kelljen vinni ezeket a gépeket. Az időfaktor szintén fontos egy vállalkozás esetében, az ipari porszívók hatékonyan, gyorsan végzik el feladatukat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.