A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. április 13-án 12 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy Akácfa utcai társasház belső udvarának erkélyén egy férfi zavartan viselkedik, öngyilkossággal fenyegetőzik és a kezében egy csecsemő van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja Gyalai Norbert Joakim r. főtörzsőrmester és Abai László r. őrmester rádión hallotta a riasztást, és azonnal a megadott címre mentek.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, azt látták, hogy egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabál, a kisbaba pedig hangosan sír. A férfi, amikor meglátta a rendőröket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. Az egyenruhások segítségére a gondnok sietett, és kinyitotta a lakás ajtaját.

A körzeti megbízottak azt látták a lakásban, hogy a férfi önkívületi állapotban van és szorítja magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit és előállították a VII. kerületi Rendőrkapitányságra.

A két rendőr közben megette, megitatta és tisztába rakta a csecsemőt, majd átadták a mentőknek. A babát a Heim Pál Gyerekkórházba vitték megfigyelésre.

Míg az édesanya dolgozott, a férfi vigyázott a gyerekekre

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. A rendőrök a 2 éves kisfiút átadták az édesanyjának – írja a KEKFENY.com

Amíg a gyerekek édesanyja dolgozott, a 34 éves élettársára bízta a gyerekeket, aki miután kábítószert fogyasztott, nem törődött a kicsikkel, sem enni, sem inni nem adott nekik.

Kábítószert találtak a lakásban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága R. Richárd ellen kábítószer birtoklása vétség, és kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt indított eljárást; a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Példamutató, emberséges helytállásukért dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim r. főtörzsőrmestert és Abai László r. őrmestert.

Kiemelt kép: rendőrök etetik a csecsemőt – Forrás: police.hu