Újabb zaklatási ügy került napvilágra. Az ATV.hu szerint Mihályi Győző az az ismert színész, aki zaklathatta kolléganőjét az Újszínházban.

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklatott állítólag egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban. A hvg.hu szombaton megkereste Dörner György igazgatót, de amikor azt kérdezték tőle, meg tudja erősíteni, hogy történt-e szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, állítólag megköszönte az érdeklődést és bontotta a vonalat.

A hvg.hu-nak színházi körökből többen megerősítették a zaklatás megtörténtét.

Az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, amelyben azonnali tájékoztatást kértek az állítólagos szexuális visszaélésről. Az állítólagos szexuális visszaélést tetézi, hogy az ügyet állítólag el akarták tussolni. A portál szerint Dörner mindössze annyit tett, hogy elkülönítette egymástól a történet két szereplőjét.

Az Index úgy tudja, hogy az elkövető az áldozatot lefogta, a ruhája alá nyúlt, és fogdosta.

Az ATV.hu vasárnap megkereste a Színházi Dolgozók Szakszervezetét, akik azt írták, hogy az elnökük ellen etikai vizsgálat indul. A szervezet elnöke Mihályi Győző, az Újszínház művésze. Az etikai bizottáság hétfőn dönt a színész sorsáról.

Ez már a negyedi színházi zaklatási ügy, amely nyilvánosságra került az elmúlt években. Először Marton Lászlóról derült ki, hogy Sárosdi Lilla színésznőt zaklatta.  Az azóta már meghalt rendezőt a Vígszínház azonnal elbocsátotta.Aztán az Operattszínházban tört ki a botrány, az akkor igazgató Kerényi Miklós Gáborról derült ki, hogy nem bánt kesztyűs kézzel a fiatal művészekkel. Őt is elküldték az intézményből.

Pár hete pedig Gothár Péter rendezőt bocsájtották el a Katona József Színházból, miután az egyik fiatal színésznőt zaklatta. Erről az esetről a LikeNews.hu is beszámolt, ide kattintva tudod elérni a cikket.

Kiemelt kép: Mihályi Győző – Forrás: szinhaz.org