Egy épület felújítása nagyon komoly feladat, s széles körű odafigyelést igényel annak érdekében, hogy megfelelő végeredmény szülessen. A drénlemez is fontos összetevő, amennyiben a vizesedés elleni védelemről van szó.

Mire való a drénlemez?

A Józan Kft. minőségi drénlemezei alapvetően az alap, a falak, valamint a pince nedvesség elleni védelmét segítik elő. Amennyiben az ingatlan környezetében összegyűlő talajvíz elvezetésére keresünk megoldást, akkor is nagyszerű szolgálatot tesz számunkra ez az anyag, mivel dréncső, valamint geotextília kombinálásával tökéletes megoldást biztosít erre is.

Miért fontos a nedvességgel szembeni védekezés?

A vízzel szemben megvalósított védelemnek többféle szempontból is nagy szerepe van. A falak ugyanis képesek magukba szívni a csapadékot, illetve a talajvizet, s ez számos kellemetlen következménnyel jár együtt. Az első ezek közül az, hogy esztétikailag nem néznek ki jól a nedves falak, s ez lehet az első probléma, amellyel szembesülünk. A nedves fal ugyanis ledobja magáról a festéket, illetve a vakolatot, ami nem nyújt szép látványt. 

Mégis ez a legkisebb probléma ezzel. Hiszen a tartós vizesedés akár magában az épület szerkezetében is kárt okozhat, amelyet utólag már nagyon nehéz orvosolni. Ezenfelül nem szabad elfeledkezni a nedves falak egészségkárosító hatásáról sem, amely elsősorban azért jelentkezik, mert az így kialakuló nedves, párás környezetben előszeretettel telepednek meg a gombák, valamint a penész, amely komolyan veszélyezteti a lakókat.

Mindezen okok miatt a vizesedés elleni védelemről feltétlenül gondoskodni kell. Ehhez pedig elengedhetetlen a minőségi, valamint az egymással kompatibilis anyagok alkalmazása.

Hogyan vásároljunk drénlemezt?

Alapvető, hogy legyünk tisztában a szükséges anyagmennyiséggel, valamint azzal, hogy a választott termék megfelelő színvonalú ahhoz, hogy elég hosszan biztosítsa a védelmet!

Alapvetően a drénlemezek olyan műanyag alapanyagból készült elemek, amelyek dombornyomottak, s vékonyabb, vastagabb, valamint táblás és tekercses kivitelben is elérhetők. Választani közülük aszerint érdemes, hogy hol szeretnénk alkalmazni őket. Funkciójukat tekintve az épület szeparációját biztosítják a víztől, illetve a nedves területektől. Az anyag akár vízszintes, akár függőleges felületen is használható.

Minőségüket tekintve elsősorban arra érdemes figyelni, hogy a választott alapanyag közömbös legyen a vízzel szemben, emellett legyen ellenálló a kémiai szerekkel szemben, de ne ártson nekik se a korhadási folyamat, sem aprózódásra ne legyen hajlamos. Egy színvonalas drénlemez a növények gyökereivel szemben is nagyfokú ellenállást mutat, ezért nem akadályozza meg a ház körüli növényzet kialakítását sem.

Megfelelő választás az épület vízszigetelésének kialakításához, a padló alatti védelem megvalósításához a pára, valamint a nedvesség ellen, illetve tetőszerkezetek esetén, plusz a vakolásra alkalmas aljzatokhoz is remek választásnak bizonyulnak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.