Ha épp álmaink munkáját keressük, akkor számos álláshirdetést átnézünk. De mégis melyek azok a közös pontok, amire mindenképp figyelnünk kell? Amivel gyorsabban és könnyebben megtalálhatjuk azt, amit igazából keresünk? Ebben segítünk most neked!

1. Mi a munkavégzés helye?

A pandémia eléggé átrendezte a munkaerőpiacot, és az állások közül is soknál jelentek meg a home office vagy remote lehetőségek. Ha viszont te nem ilyet keresel, hanem egy hagyományos, (legalább részben) bejárós munkahelyet, akkor fontos, hogy hol van az iroda. Nem mindegy, hogy órákat töltesz-e el nap, mint nap a dugóban, vagy tíz percre alatt ott vagy akár gyalog is. Nézd meg a DreamJo.bs álláshirdetéseket, és ezzel máris ki tudod szűrni azokat, amelyek garantáltan nem lesznek számodra jók.

Érdemes még megnézni az alternatív bejutási lehetőségeket, mint a tömegközlekedés, vagy pl. a kerékpár, esetleg roller. Ha viszont ragaszkodsz az autóhoz, akkor a parkolásnak kell, hogy jól utánajárj.

2. Mikor kell kezdened? Mi a törzsidő?

Manapság egyre több cég nyit a rugalmas munkaidő felé. Ez nem azt jelenti, hogy akár éjszaka is bejárhatsz. Mindössze azt, hogy meg van adva egy törzsidő, amit biztos bent kell töltened. De előtte és utána rugalmas az érkezésed és a távozásod időpontja. Ha otthoni munkavégzésről van szó, akkor ez lesz az az idősáv, amikor elérhetőnek kell lenned. Minél kisebb ez az idősáv, annál nagyobb lesz a szabadságod.

3. Az álláshirdetések alfája és omegája: fizetés és egyéb juttatások

Kezdenek rájönni a cégek is, hogy mennyire fontos a fizetés és egyéb juttatások feltüntetése már az álláshirdetésben is. Bár sokan még nem követik ezt a trendet, egyre többen megadnak legalább egy sávot, egy tól-ig értéket. Ez már adhat egy kiindulópontot, mely alapján el tudod dönteni, hogy tovább olvasod-e a hirdetést vagy sem.

4. Nyelvi ismeretekkel kapcsolatos elvárások

Ma már nem a megszerzett nyelvvizsga számít. Sokkal fontosabb a cégek számára, hogy valóban kompetens vagy-e egy adott nyelvben, vagy sem. Ha nem, az nagyon hamar ki fog derülni, ugyanis sok esetben már a személyes interjú során felmérhetik a jelentkezők tudását. Ezért érdemes csak olyan állásokra beadni a jelentkezésed, ahol releváns nyelvismerettel rendelkezel.

5. Technológiai tudás, programok ismerete

Alapvetően szinte minden munkakör betöltése egy betanulási időszakkal kezdődik. De senki sem szeretné a nulláról kezdeni az egészet, ezért olyat keresnek, akiknek megvan bizonyos dolgokban a megfelelő rutinja. Ez lehet például technológiai ismeret, de akár különböző informatikai szoftverek használatában szerzett gyakorlat is.

Ebben sem érdemes a tényleges tudásunkat túlbecsülni, mert ha valamihez nem értünk, az hamar kiderül, még a próbaidő alatt. És akkor könnyen és gyorsan elválhatnak az útjaink a céggel. Nem szégyen valamihez csak kissé érteni, inkább adjunk magunkról reális képet, az őszinteséget minden területen díjazni fogja az új munkáltatónk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.