A takaróprofilok használata a világítástechnikában a szakemberek számára természetes. És nálad mi a szokás? Csak felragasztod a LED szalagot a letörölt felületre, és már kész is vagy? Nos, akkor ne csodálkozz, ha nem lesz hosszú életű…

Aluprofilok, takaróprofilok és a LED szalagok

Ha nem szeretnél a rövid élettartamon bosszankodni, akkor használd a megfelelő eszközöket a megóvásához. A LEDLámpaház.hu aluprofiljai és takaróprofiljai, amelyeknek a használata alapvető elvárás, segít abban, hogy minél tovább jól működjön a fényforrásod. Miért? Mert a LED szalag hosszú élettartama csak ezen eszközök használatával garantálható. 

LED szalagokat használni manapság már természetes – nem valami hóbort, vagy trend, sokkal inkább komoly energiatakarékossági döntés. A hagyományos világítástechnikai eszközök teljesítményét jóval felülmúlja a hatékonyságuk, mert akár 80 százalékkal is kevesebb energiát fogyasztanak, hosszú élettartammal rendelkeznek. Egyidőben alkalmasak arra, hogy dekorációs elemként funkcionáljanak, illetve általános vagy fókuszált világítást is nyújtsanak.

A LED szalagok élettartama akkor lesz a leghosszabb, ha te is betartod a felszerelésükhöz szükséges előírásokat. Ezek közül is nevezetesen azt, hogy a LED profilokat kell használni a rögzítéséhez. Ha ezt elfelejted – vagy anyagi okok miatt nem tudod kivitelezni, – akkor bizony a szalag gyorsabban elhasználódik. Túlmelegedhet, leválhat a felületről, károsodhat. 

Miért használj LED profilokat és takaróprofilokat?

A LED profiloknak és az azokat lefedő takaró profiloknak sokféle feladata van:

  • Természetes hűtőközegként megakadályozzák, hogy a LED szalagok túlhevüljenek és emiatt károsodjanak.
  • Stabil felületet biztosítanak a szalagoknak, egyenesen tartva azokat.
  • Tökéletesen rögzíthetővé válnak a LED szalagok – nem fognak sem hullámosodni, sem leválni.
  • Könnyebbé teszik a szalag felszerelését hiszen lényegesen egyszerűbb egy merev felülettel bánni, mint egy mindenfelé instabilan mozgó szalaggal.
  • Védelmet nyújtanak a külső szennyeződésekkel szemben. Védik a LED szalagot a portól, olajos vagy zsíros fröccsenésektől, nedvességtől, kisebb mechanikai hatásoktól
  • Illeszkednek ahhoz a környezethez, ahová kerülnek, még esztétikusabbá teszik a szalagok által kibocsátott fényeket.
  • Irányítják a LED szalag fényeit, biztosítva annak a megfelelő dőlésszöget és irányt.

Mire figyelj a takaróprofil választás során?

A takaróprofil választás alkalmával van néhány dolog, amit el kell döntened:

  • A takaróprofil hossza – ez lehet 1 méter, 2 méter, 3 méter.
  • A takaróprofil szélessége – léteznek szélesebb és keskenyebb változatok.
  • A takaróprofil színe – ami lehet prizmás, tejfehér fekete, opál, és víztiszta.

Azt, hogy a kínálatban szereplő opciók közül melyiket választod, nagymértékben az befolyásolja, hogy az előzőleg választott (vagy használt) aluprofil milyen hosszú és milyen széles. Szerencsére a szín tekintetében szabadabban dönthetsz. 

Válasz te is megfelelő profilokat, takaróprofilokat a LED szalagok felszereléséhez, és élvezd a fényeit és az előnyeit!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.