Sokféle szigetelőanyag létezik, amelyek közül nem mindig olyan egyszerű választani. Gyakori kérdés, hogy melyiknek milyen előnyei, esetleg hátrányai vannak, s mi alapján érdemes vásárolni. Ebben a cikkben a kőzetgyapotot ismerhetjük meg alaposabban.

Milyen előnyei vannak a kőzetgyapotnak?

A Hozo hőszigetelés webáruház kőzetgyapot hőszigetelő rendszere a kőzetgyapoton felül minden további hozzávalót is tartalmaz, amelyre a szakszerűen kivitelezett hőszigeteléshez szükség van. De egyáltalán miért érdemes a kőzetgyapotot választani?

Hangszigetelés, kiváló páraáteresztő képesség, maximálisan természetes, ráadásul még tűzzel és hővel szemben is ellenálló anyag. Érdemes tovább olvasni, ha ezek éppen azok a tulajdonságok, amelyeket keresünk!

Mi is az a kőzetgyapot?

A kőzetgyapot gyakorlatilag egy vulkanikus kőzetből, a bazaltból készül, amely Magyarországon is megtalálható. Az elkészült szigetelőlapok ugyanakkor nem a kőzetre emlékeztetnek. Ehelyett egyszerre mutatkoznak lágynak és erősnek, ami kiváló kombináció, ha egy hosszú távon is alkalmazandó alapanyagra való rátalálás a cél.

A kőzetgyapot különleges szerkezetének köszönhetően azon felül, hogy kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, még a hanghullámokat is képes megtörni, ezáltal pedig kiemelkedően jó hangszigetelő is egyben. Mivel nem éghető anyag, ezért ideális olyan helyeken is, ahol a tűzállóság kiemelt szempont, de akár egy épületben elterjedő tűz esetében is jelentősége lehet, ezért érdemes ezt a szempontot is alaposan megfontolni.

Milyen felületeken alkalmazhatjuk?

A kőzetgyapot tökéletes választás akkor is, ha a homlokzat hőszigetelésének kivitelezése a célunk, de alkalmazhatjuk más területeken is, amilyen a padló és a tető, továbbá födémek szigetelésének megvalósítására is alkalmas.

A hőszigetelés esetében alapvetően a falak külső felének burkolásában érdemes gondolkodni, mégpedig annak érdekében, hogy a beltérben, akár a burkolat mögött rejtetten kialakuló penészedést, valamint annak egészségkárosító hatásait kiküszöbölhessük. A kőzetgyapot azonban időnként alkalmazható beltérben is, ilyen például az a szituáció, amikor gipszkartonfalat építünk, ezzel ketté választva egy szobát, de a hangszigetelést is meg szeretnénk valósítani.

Kinek javasolt a kőzetgyapot mellett dönteni?

A kőzetgyapot mindenkinek ideális választás, akik kiváló hőszigetelő rendszerrel szeretné komfortosabbá tenni az otthonát. Ugyan árban magasabb szintet képvisel az elterjedtebb polisztirol szigeteléshez képest, ám számos előnyös tulajdonsága miatt megéri mégis inkább ezt választani.

Amennyiben az ingatlan forgalmas helyen áll, a hangszigetelő tulajdonság rengeteget fog számítani az épület komfortját tekintve, de azoknak is kifejezetten javasolt a kőzetgyapot mellett elköteleződni, akik nedvesebb falak mellett szeretnék kivitelezni a hőszigetelést.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.