A nyílászárók központi szerepet töltenek be otthonainkban. Egyrészt természetesen azáltal, hogy esztétikai funkciójuk van, másrészt pedig a funkcionális szerepük révén is nagyon fontosak. Röviden: legyenek szépek, és működjenek tökéletesen!

Milyen egy tökéletes ablak?

Mindenki egy kicsit máshogy képzeli el azt a nyílászárót, ami minden szempontból passzol az igényeihez. Kezdhetjük azzal, hogy milyen anyagból készült, de azzal is, hogy megfelelően záródik-e. A zar-zarbetet.hu ablakzáraival a hagyományos ablakainkat még biztonságosabbá tehetjük.

Fontos szempont az esztétikum, s míg egyesek számára a fából készült nyílászáró jelenti a szépet, másoknak az ilyen anyagú ablakok elavultnak számítanak. Köztes megoldásként felmerülhetnek olyan megoldások is, amelyek képesek élethűen utánozni a fát, miközben rendelkeznek azokkal a pozitív tulajdonságokkal, amelyek miatt érdemes a modern kivitelű ablakot választani. 

Ilyen például az, hogy elkerülhetjük a karbantartási munkálatokat, energiatakarékosan fűthetünk télen, illetve hosszú távon is tökéletesen működő ablakaink lehetnek. A tökéletes működéshez azonban elengedhetetlen a megfelelő zárszerkezet.

Mit várhatunk el egy ablakzártól?

Az ablakok esetében, főleg akkor, ha modern, műanyag kivitelről van szó, kissé másképp néz ki a megfigyelő számára a zárszerkezet, azonban a lényegét tekintve ugyanúgy működik. Az újabb nyílászárók esetében ezekkel általában bukóra vagy rendesen is nyithatóak, de gyakori, hogy olyan ablakállás is elérhető, amely egy enyhe légmozgást enged csupán, amely szintén hasznos lehet, például éjszakára a hálószobában.

Amennyiben nagyobb biztonságra vágyunk, mint amit a meglévő záraink képesek nyújtani, akkor kiegészítő ablakzár vásárlásával és felszerelésével elkerülhetjük a rizikós helyzeteket, baleseteket.

Abus ablakzárak a teljes biztonságért

Ha gyermekeink vannak vagy idős családtagjainkat ápoljuk otthon, előfordulhat, hogy nem megfelelő az aktuális zárszerkezet, hanem azt szeretnénk, hogy tetszés szerint teljesen nyithatatlanná tehessük a nyílászárókat. 

Ezek gyakorlatilag azt nyújtják, mint a bútorokra vagy a konnektorokra szerelt biztonsági gyerekzárak, azaz segítenek elkerülni a veszélyeket. Akár a tizedik emeleten lakunk, akár kertes házunk van, az ablakból való kiesésnek súlyos következményei lennének.

Az Abus ablakzárak reteszes, kulcsos és számzáras megoldással is elérhetőek, s megóvják gyermekeinket. Természetesen a kulcsos megoldás esetében kérhető, hogy egyetlen kulcs elég legyen az összes ablakhoz. 

Egyszárnyú és kétszárnyú nyílászárókra is felszerelhetőek, amelyek közül nem kivétel az erkélyajtó sem. Ha pedig ezekkel a betörésektől is szeretnénk jobban megóvni otthonunkat, választhatunk biztonsági kivitelt is. Így akár két legyet is üthetünk egyetlen csapásra.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, amelyet a forgalmas napokon 100 ezren olvasnak, akkor kattintson ide!