Egyre több a koronavírus-fertőzött a vidéki nagyvárosokban is. Hajdúnánáson már az alpolgármester is karanténban van, Nádudvaron egy idősotthon két lakója halt meg a vírus miatt. Pécsett egy pedagógus van lélegeztetőgépen, Szentpéterfán pedig az élelmiszerbolt zárt be a koronavírus miatt.

Már többen meghaltak a pedagógusok közül

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta már négy tanár vesztette életét eddig koronavírusban itthon, az egyikük a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanára volt. A legutóbb Budapesten, a 13. kerületben hunyt el egy 52 éves tanárnő, aki bár a PSZ közlése szerint koronavírusban hunyt el, ezt a család később cáfolta.

Egy pécsi iskola tanára került lélegeztetőgépre

„Az egyik pécsi iskola pedagógusa szombat óta lélegeztetőgépen van, ezt tudjuk pontosan, és nagyon sokan vannak, akik betegek, sokan karanténban vannak” – mondta az ATV Híradónak Nagy Erzsébet pedagógus, a PDSZ pécsi ügyvivője.  

A vezetőség körében lehet a fertőzött?

Az ATV információi alapján a Pecsma.hu kiderítette, hogy valószínűleg a pécsi horvát iskola vezetőségének tagjáról van szó. Ezt támasztja alá az intézmény Facebook-posztja is, mely szerint a vírus komolyan érintette őket, „főként a vezetőséget”.

Diákok is betegek

Egy iskola 18 éves diákjának édesanyja csak az ATV híradónak mesélte el, milyen megpróbáltatásokon megy át lánya miután megfertőződött a koronavírussal.

Napokig tartó láz

„Négy napig volt hasmenése, mielőtt belázasodott. A láza két napig tartott, aztán hőemelkedése volt, nagyon-nagyon gyenge és levert volt, alig tudott kikelni az ágyból. Aztán köhögni kezdett, elvesztette a szaglását, és akkor egynapos jobb állapot után rosszabbul lett: Visszatért a hőemelkedése, majd elkezdett fájni a mellkasa.”

Közben a Pécsi Nemzeti Szinház több darabja is elmarad a következő néhány hétben

„Sajnos megtörtént nálunk is, amit nem vártunk, hogy egy vendégművész tesztje pozitív lett. Azonnal értesítettük a hatóságokat, elkezdődött a kontaktkutatás, és meg is lett az eredménye: akik kapcsolatban voltak vele, azok karanténba kerültek” – magyarázta Rázga Miklós igazgató.

Hajdúnánás is elesett

A legfrissebb adatok alapján 104 igazolt koronavírusos beteg van Hajdúnánáson, ebből 67 ember aktív fertőzött. Kórházban jelenleg hat személyt ápolnak, egy ember elhunyt. Közben a város alpolgármestere önkéntes karanténba vonult, mert az egyik családtagjánál mutatkoztak a koronavírus tünetei.

Vas megyében is nagy a baj

A Vas megyei Szentpéterfán be kellett zárni az óvodát, a bölcsődét, de az egyik helyi élelmiszerüzlet sincs már nyitva, mert a bolt alkalmazottai közül mindenki megfertőződött. Azt ATV kereste a település polgármesterét, de nem állt szóba stábunkkal a sűrű elfoglaltságaira hivatkozva.

Kiemelt kép: Illusztráció