A család szerint a Pedagógusok Szakszervezete hamis információkat közölt a tanárnőről, az 52 éves nő ugyanis nem koronavírusban, hanem hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el.

A PSZ is megerősítette a hírt

Korábban írtunk róla, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kedden azt közölte a hvg.hu-val, hogy koronavírusban halt meg egy 13. kerületi általános iskola tanára.

A család cáfol

A hír a szakszervezet honlapjára is felkerült, azonban később a család cáfolta, hogy az 52 éves tanárnő koronavírusos lett volna.

NE HAGYD KI!

Elkapta a koronavírust Vidnyánszky Attila, Józsefváros polgármesterének tesztje is pozitív lett

Súlyos beteg volt a tanárnő

A tanárnő testvérének a hvg.hu-hoz is eljuttatott állásfoglalása szerint az 52 éves nő „hosszan tartó súlyos betegségben halt meg, mely semmilyen összefüggésben nem állt a covid fertőzéssel. Az iskolában valóban volt korábban covid fertőzés.” – írja az Eduline.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Covid-kórházzá alakul: átszervezik és kiűrítik a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikáját

A járvány nélkül is bekövetkezett volna a tragédia

A személyiségi jogokat tiszteletben tartva annyit közölt még, hogy nővére számára nem találták meg a megfelelő gyógykezelést, ezért hunyt el, ami a járvány nélkül is bekövetkezett volna, állapota ugyanis az utóbbi időben súlyosbodott.

Ezt mondja most a PSZ

A család közlése után a lap ismét megkereste a Pedagógusok Szakszervezetét, amelynek elnöke elmondta, az iskolából, egy közvetlen kollégától szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy az érintett tanár koronavírusos volt, ez alapján adták ki a tájékoztatást.

Félreértés volt?

A PSZ elmondása szerint a tanárnőt és osztályát koronavírus-fertőzés miatt karanténba küldték. Valószínű, hogy ez alapján kapták azt a tájékoztatást, hogy a tanárnő is megfertőződött. 

FRISS!

“Először volt ilyen az életemben, hogy feladjam!” – Megszólalt a koronavírusból felgyógyult Pataky Attila, azt is elárulta, visszatért-e a hangja – videó

Kiemelt kép: Illusztráció