Megerősítették, hogy Böröndi Tamás koronavírus-fertőzésben hunyt el.

Meghalt a Szomszédok sztárja

65 éves korában elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója, előtte 19 napig volt kórházban. A Szomszédok egykori közkedvelt Nagy tanár ura koronavírussal küzdött. Ezt a család engedélyével a teátrum saj­tóreferense, Kristóf Hajnalka megerősítette a Blikknek, írja a BPK.

Nem volt betegsége

„Nem küzdött semmilyen alapbetegséggel, makkegészséges és életerős volt, amikor elkapta a fertőzést” – mondta a sajtóreferens.

Egy évtizedig játszott a Szomszédokban

Böröndi Tamás a Szomszédokban több mint egy évtizedig alakította Nagy tanár urat, gyakran játszott közös jelentetben Kertész Péterrel és Ivancsics Ilonával.

Böröndi Tamás a Szomszédokban

Kórházban volt

“Tamás 19 napja volt kórházban és harcolt keményen. És amikor nézem azt a csoportot, amit Anna, Götz Anna, a felesége létrehozott, hogy küldjük az energiát Tamásnak, akkor is látom özönleni rá az üzeneteket, az elmúlt napokban és hetekben… hogy hány ember volt, aki szerette, és megállás nélkül pittyeg a telefonom most is…. én csak abban bízom, hogy legalább ezt most … nem most érzi… és látja…” – mondta elcsukló hangon Csutka István, a debreceni Csokonai Színház volt igazgatója

Részlet Köllő Babett posztjából

Köllő Babett együtt játszott Böröndi Tamással, elsőként ő írt arról, hogy miben halt meg. A posztjában így fogalmazott: „ A vírustagadók, a maszkot nem hordóknak üzennék, kiabálnék torkom szakadtából, hogy MI NEM VILÁGOS?” A színésznő bejegyzéséből következtettünk arra, hogy Böröndi Tamás a koronavírus szövődményeiben halt bele, ezt a család mára megerősítette.

Együtt szerepeltek a Szomszédokban

Böröndi Tamás és Nemcsák Károly hosszú éveken át forgattak együtt a népszerű magyar sorozatban, a Szomszédokban. De nem ekkor ismerték meg egymást, hiszen már a főiskolán is találkoztak.

Nemcsák Károly és Böröndi Tamás – Forrás: Youtube, BPKmontázs

13 évig játszottak együtt

A két színésznek számos közös jelenete volt, hiszen Böröndi Tamás Nemcsák Károly sorozatbeli feleségének, Ivancsis Ilonának kollégáját alakította. Együtt tanított Jutkával a gazdagréti általános iskolában.

Nemcsák Károly is gyászol

„Nem nagyon tudok szóhoz jutni… nagyon szomorú vagyok” – mondta az Origonak. Majd hozzátette, hogy a Szomszédok forgatásain találkoztak a leginkább és 13 évig dolgoztak együtt a sorozatban.

Sokat sírok magamban

Korábban a főiskolára is együtt jártak, Böröndi Tamás a zenés osztály növendéke volt, és egy évvel korábban is végzett. ,,Nagyon szerettem őt, jó haverság volt közöttünk, sokat nevettünk együtt… de most csak sírok magamban, döbbenten ülök.” – mondta Nemcsák Károly.

Kiemelt kép: Böröndi Tamás – Forrás: Youtube