Site icon LikeNews

Moszkvában akkora hó esett le, hogy 80 ezer ember segítsége kell az eltakarításhoz

Moszkvában 80 ezer embert és 15 ezer hóeltakarító járművet irányított az utcákra az önkormányzat az elmúlt három nap alatt leesett rendkívüli mennyiségű csapadék eltakarítására – jelentette ki Pjotr Birjukov, az orosz főváros polgármester-helyettese újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Majdnem rekordot döntött

Az orosz hidrometeorológiai szolgálat szerint a hóréteg vastagsága a péntekre virradó éjszakán elkezdődött, és vasárnap este véget ért havazás következtében elérte az 59 centimétert. Ez egyetlen centiméterrel marad el az abszolút rekordtól, amelyet a rendszeres mérések 142 éve alatt feljegyeztek. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt jósolta

Birjukov korábbi nyilatkozataiban úgy vélekedett, hogy majd 70 ezer embert kell mozgósítani a mintegy 12,5 milliós városban.

FRISS! Hatalmas dologra jöttek rá a kutatók a tüdődaganatokkal kapcsolatban

Nem elég három nap

A havazást megelőzően azt jósolta, hogy a lehulló hómennyiség eltakarításához három napra lesz szükség, amit a hétvégén ötre módosított – írja az MTI.

Nagyon hideg van

A havazást erős, mintegy tízfokos lehűlés követte, a hőmérséklet az orosz fővárosban keddre virradóra mínusz 23-25 fokra süllyedhet.

Holnap nálunk megérkezik a napsütés

A LikeNews is megírta, hogy kedden a legtöbb napsütés az ország keleti felében várható, nyugaton inkább az erősen felhős ég lesz a jellemző. Nagyjából délig fordulhat elő csapadék, főleg a Dunántúlon: elszórt jelleggel hószállingózás, gyenge havazás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 3 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas tájakon mínusz 17 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak.

Ne hagyd ki! Ez most mindent megváltoztathat: új adat érkezett a hazánkban jelenlévő brit vírus mutációról

Szerdán elszórtan várható csapadék

Szerdán napközben elszórt jelleggel várható csapadék: többnyire gyenge eső, de reggel északon átmeneti ónos eső, északkeleten pedig hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 1, a kezdetben derült, havas részeken viszont mínusz 15 és mínusz 9 fok között lesz a hőmérséklet. Kora délután többnyire plusz 4-9 fokig melegszik fel a levegő, de az Északi-középhegységben csupán 0 és plusz 4 fok közötti értékeket mérhetnek.

Vörös kód

Mint megírtuk az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára korábban azt mondta: a vörös kód jelzés várhatóan jövő szerda délig lesz érvényben. Fülöp Attila kiemelte, a vörös kód jelzés különleges felhívás mind a szociális rendszernek, mind a társadalomnak. Arra kért mindenkit, hogy ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a diszpécserszolgálatok valamelyikét. Ezek a telefonszámok a www.hajlekot.hu oldalon elérhetők.

Csütörtökön már túlnyomóan napos idő lesz

Csütörtökön túlnyomóan napos idő lesz, de az északkeleti határ közelében lehetnek átmenetileg erősen felhős területek és arrafelé gyenge eső előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok, míg a derült, havas helyeken mínusz 10 és mínusz 6 fok között valószínű. Kora délután többnyire plusz 5-10 fokig emelkedik a hőmérséklet, az Északi-középhegységben ugyanakkor csak plusz 2-4 fok várható. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels

Exit mobile version