Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján beszámolt egy igencsak tragikus eseményről. Elmondta, hogy a koronavírus halálozási listára fel fog kerülni egy nyolc hónapos csecsemő, noha nem a betegség okozta a halálát.

Egy 8 hónapos csecsemő halt meg

Meg fog jelenni az elhunytak listájában egy 8 hónapos csecsemő is – árulta el ma az országos tiszti főorvos. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem a koronavírus okozta a halálát

Mint mondta a baba nem koronavírus-fertőzés következtében halt meg, hanem egy véráramfertőzés okozta, ezt az igazságügyi orvos szakértő is megerősítette. “Igazoltuk nála is a koronavírus fertőzés tényét, ugyanakkor egyértelműen kimutatták a kórokozó baktériumot, ami a kisbaba halálát okozta.”

Fertőzött volt

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a baba környezetében sokan fertőződtek meg a vírussal, ezért a fertőzés ténye nála is igazolható volt, azonban halálát minden kétséget kizáróan a Meningococcus okozta. FRISS! Ezeket a korlátozó intézkedéseket hosszabbították meg Magyarországon, fitneszterembe sem mehetünk még

Ezért kerül fel a listára

A listára azért kerül fel, mert Magyarországon az összes azonosított koronavírus-fertőzöttet regisztrálják a halotti listán. Magyarországon továbbra sem tudunk azonosítani olyan gyermeket, aki koronavírusban halt meg – zárta közlendőjét Müller Cecília.

Az elmúlt 24 óra adatai

Mint ahogyan azt a LikeNews.hu hírportál is megírta az elmúlt 24 órában 4 814 fővel nőtt az újonnan azonosított betegek száma és elhunyt 272 beteg.

Ennyien vannak lélegeztetőgépen

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 765 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 256 044 főre emelkedett. 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen. 

Módosult a kijárási tilalom

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott.

A védelmi intézkedések

Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Mától vasárnapig folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer és Szputnyik vakcinákkal tudják folytatni az oltást. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adunk tájékoztatást. EZ IS ÉRDEKELHET: Ezt mondta Müller Cecília az újraindításról, azt is elárulta, miért volt 311 halott a statisztikában

Lépcsőzetes nyitás

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele a 2,5 millió beoltott volt. Így a feloldásokról szóló rendelet szerdán hatályba lépett.

Ennyien kapták eddig meg a vakcinát

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott SMS-ben behívót a soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer vakcinával történik. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Müller Cecília – Forrás: Operatív törzs sajtótájékoztató, Facebook