Amikor az ember építkezik, felújít, és a magasban dolgozik, mindennél fontosabb a biztonság. Elsőre az Ilyen munkákhoz talán a létra az, ami az eszünkbe jut, azonban bizonyos esetekben létezik jobb, stabilabb megoldás. Ez a guruló állvány, amit egyszerre akár többen is használhatnak. Ebben a bejegyzésben pedig áttekintjük, milyen előnyei vannak a használatának, és a különböző helyzetekhez mérten melyik típusokat érdemes megvásárolni.

Mi mindenre jó a guruló állvány?

Több okból kifolyólag is megéri beruházni egy guruló állványra. Számos szakmai munkához elengedhetetlenek a megfelelő minőségű, illetve magasságú létrák, vagy éppen guruló állványok. Amellett, hogy biztonságosak, egy hosszú, széles és nagy munkaterületet lefedő helyen igazán kényelmes is a használatuk. Nem beszélve arról, hogy mennyivel gyorsabban, könnyebben dolgozhatunk rajtuk.

A mai darabok pedig már csúszásmentes, vastag és széles vízálló járólappal rendelkeznek. Ezáltal biztosan állnak és mozognak, továbbá – szakszerű használat esetén – mi magunk sem fogunk megcsúszni rajta, vagy ami még rosszabb, leesni róla.

Segítségükkel effektíven, gyorsan lehet dolgozni a magasban. Beltéren és kültéren egyaránt használhatók. Nézzünk pár helyzetet, amikor jobb alternatívát jelentenek, mint például egy hagyományos létra:

  • Csarnokok, áruházak ablakainál
  • Kültéri lámpák, szerelvények, térfigyelő rendszerek rögzítésénél
  • Homlokzatok vakolásánál, festésénél
  • Lakóépületek, társasházak szigetelésénél, festésénél
  • Gépek szereléséhez, karbantartásához

Tényleg jobb, mint a létra?

Bizonyos esetekben igen. Természetesen otthonra, egyszerű feladatok ellátásához elegendő lehet egy létra, de profi munkavégzéshez mindkettőt érdemes beszerezni. Nem is feltétlenül kell a kettőt szembeállítani egymással, hiszen más és más helyzetekre lettek kitalálva.

A guruló állvány felhasználását tekintve sokrétű. Egyszerűbb, kisebb munkálatok esetén is alkalmazható. A modern, korszerű darabok segítenek, hogy maximálisan a feladatra összpontosítsunk, és ne fáradjunk el olyan gyorsan, mintha egy létrán állnánk, ahol egyensúlyozni kell, illetve állandóan le- és felszállni, mozgatni azt. Az oldalán elhelyezett létrákon pedig könnyen lehet fel és le mozogni. Stabilabbak, kényelmesebbek, továbbá akár ülve is dolgozhatunk rajtuk.

További előnyei közé tartozik, hogy gazdaságosak, és egyszerre akár többen is elférnek rajta, így a munka is hatékonyabbá, illetve gyorsabbá válik. A guruló állvány pedig szétszerelhető, könnyen szállítható, majd ugyanolyan egyszerűen össze is rakható. Összességében érdemes beszerezni, ha nemcsak otthon a villanykörtét szeretnénk kicserélni, hanem komolyabb munkálatokra készülünk.

Guruló állvány vásárlása

Különbséget lehet tenni a kisebb, egyszerűbb guruló állványok, és a komplex, széles körben felhasználható típusok között. A Zákány Szerszámház kínálatában olyan guruló állványok találhatók, amelyek moduláris felépítésüknek köszönhetően akár szerszám nélkül is felépíthetők, lebonthatók. A nagy állványzatokhoz további elfordítható kitámasztók tartoznak, és igény szerint, az adott körülményekhez ideálisan állítható a kerekek magassága is.

Kérdés esetén kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, akiktől a garanciával, rendeléssel és átvétellel kapcsolatban is lehet tájékozódni. Az oldalon pedig további részletes leírásokat, információkat találni az egyes guruló állványok típusairól, funkcióiról.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!