Egy kisgyermekes családdal végzett a csendes gyilkosként emlegetett szén-monoxid Nagykanizsán.

A fiatal párt, Istvánt és Adriennt, valamint 2 éves gyermeküket kedden találták holtan otthonukban, miután a szomszédok felhívták a rendőröket, hogy napok óta nem látják egyiküket sem. A LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen az esetről.

A tragédia helyszínén, a családi házas övezetben, a szerencsétlenség másnapján is sorakoztak a rendőrök és a katasztrófavédők autói, kéményseprő is érkezett a lakáshoz.

„Éppen Szombathelyen voltunk, amikor hazaértünk, az utca le volt zárva, a kapunk pedig le volt emelve a helyéről. Azt gondoltuk, hogy betörtek hozzánk, csak ezután hallottuk, hogy mi történt. Adrienn egyetemen tanított, emellett szépen nevelte a kislányukat Pistivel. Mindketten illemtudó, szorgalmas emberek voltak, az utcában mindenkit nagyon megrázott a halálhírük –mondta az egyik szomszéd a Blikknek.

Az asszony szerint a takaros családi házban a fűtésrendszer teljesen új, így valószínű, hogy hanyag szerelés miatt áramolhatott vissza a pelletes kazánba a gáz.

Az utca túloldalán élő Kovács István csak messziről ismerte a családot.

„Sokszor láttam őket, hogy tolják a babakocsit, s még messziről is integettek az embernek azzal a pici lánnyal – mondta fájdalmasan a férfi.

A család munka miatt költözött Nagykanizsára néhány évvel ezelőtt, maguk újítgatták gyönyörűre az otthonukat. A rendőrség nyomozást indított az esettel kapcsolatban, mégpedig gondatlan veszélyeztetés miatt, ez is arra utal, hogy a kazán szerelése körül valami nincs rendben.

Életeket menthet az érzékelő

Bár a családi házas övezetekben a kéményseprés nem kötelező, tanácsos évente legalább egyszer szakembert hívni – javasolják a katasztrófavédők amellett, hogy évek óta próbálják felhívni a figyelmet a szén-monoxid jelzők fontosságára is. Tavaly 863-szor értesítették a tűzoltókat szén-monoxid miatt. Ezekben az esetekben 15-en vesztették életüket. A megbízható érzékelők listája a katasztrofavedelem.hu oldalon található.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel -Forrás: RTL klub