Nem tudta megmondani az a 18 éves lány, hogyan került a Dunába, aki szombat este a Petőfi hídról került a vízbe. A vízimentők pár perc alatt kihúzták, zúzódásokkal megúszta a balesetet.

Amint arról a LikeNews.hu is beszámolt, szombat este egy 18 éves lány esett a Dunába a Petőfi hídról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendésze­ti Rendőrkapitányság járőrei, Lakatos Adrienn törzsőrmester és Bozsik Zoltán Benjamin őrmester másfél kilométerre voltak a megjelölt területtől, a motorokat teljes fordulatra kapcsolva, három percen belül a helyszínre értek. A habok között gyorsan megtalálták a bajba jutott 18 éves lányt, akit ki­emeltek a vízből.

Lakatos Adrienn rendőr törzsőrmester már hat éve szolgál a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságon, nem ez volt az első alkalom, hogy életet mentett, viszont kollégája, Bozsik Zoltán Benjamin rendőr őrmester először került ilyen helyzetbe.

„Az első gondolat ilyen esetben az, hogy a vízben lévő ember minél előbb legyen a hajóban. Utána ki kell deríteni, hogy milyen sérülései vannak, a 18 éves lány zúzódásokkal megúszta a balesetet  – mondta a Borsnak Lakatos Adrienn törzsőrmester.

A rendőrök, miután a nőt a vízből kiemelték, azonnal izolációs fóliával takarták be, illetve lábára, hátára takarót terítettek. A legközelebbi kikötőbe vitték, majd kikötöttek a hajóval

„A nő rémült volt és fázott, de eszméleténél volt, érthetően beszélt, a feltett kérdésekre válaszolt” – mondta Borsnak  a törzsőrmester.

A partot érést követően a bajba jutott nőt átadták a mentősöknek. Előtte a lány még megköszönte megmentőinek a se­gítséget.

Az OMSZ tájékoztatása szerint a fiatal lány a fejét és a hátát fájlalta, valamint nagyon fázott. A mentősök stabil állapotban szállították a baleseti sebészetre. De hogy hogyan esett a vízbe, arra a mentősöknek sem tudott válaszolni.

Kiemelt kép: életmenők a Dunán – Forrás: police.hu