A koronavírus elleni oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztetett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

Ezt állították

A közlemény szerint két ismeretlen a körzeti orvosi rendelő nevében keresett fel lakásán egy nagykanizsai idős férfit. A csalók azt állították, hogy a koronavírus elleni oltási listára felkerülésért alá kell írni a náluk lévő regisztrációhoz szükséges dokumentumokat – írja az MTI. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A férfi gyanút fogott

A férfi aláírta a dokumentumot, de később gyanúsnak találta a körülményeket, ezért felkereste a rendelőt, ahol elmondták neki, hogy senkit nem küldtek ki azért, hogy regisztrálják az oltásra – írták.

Ezt kéri a rendőrség

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek megelőzéséért arra hívja fel az állampolgárok figyelmét, hogy az oltási regisztrációval senkit nem keresnek meg személyesen a lakásán, azt kizárólag a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon tehetik meg azok, akik élni kívánnak az ingyenes oltás lehetőségével.

Megint rengeteg új fertőzöttet találtak

A LikeNews is megírta, hogy 4668 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 419 182  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 123 beteg

Elhunyt 123 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 795 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 317 899  fő, az aktív fertőzöttek száma 86 488 fő. 5027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 451-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 521 283 fő kapott oltást, közülük 240 622 fő már a második oltását is megkapta.

Emelt szintű készültség

A miniszterelnök elnök reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában azt mondta „a mai Operatív Törzs ülésén elrendeltem egy emelt szintű készültséget a kórházakban”. Orbán Viktor közölte, hogy egy megerősített vezetési rendszer van.

Életbe lépett a vezénylés

„Ismét életbe lépett a vezénylés. Újra azt a régi készültséget állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt” – mondta a miniszterelnök.

Húsvétra legalább az egyik oltást

„Húsvétra az összes regisztrált legalább az első oltását meg fogja kapni” – erősítette meg újra a hetekkel ezelőtti kijelentését Orbán Viktor. Igaz korábban arról nem volt szó, hogy csak az első oltást megkapják meg a regisztráltak.

Oltásra buzdít

“Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, ha sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz. Kérek mindenkit regisztráljanak és oltassák be magukat” – mondta a kormányfő. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Pixabay