Négynapos munkahetet tesztelt a Microsoft japán leánya, és azt tapasztalták, hogy óriási termelékenység-növekedés következett be a dolgozóiknál – számol be a hírről a CNBC.

Az egészséges egyensúly fenntartása érdekében a munka és magánélet között, a techóriás rövidített munkahéttel tesztelte a dolgozói produktivitását, és az eredmény beváltotta a kísérlethez fűződő reményeket: a Microsoft japán dolgozóinak termelékenysége 40%-kal nőtt a vizsgált időszak alatt.

A kísérletet augusztusban tartották, abban a hónapban 2300 dolgozójuk kapott háromnapos hétvégét. Az utolsó nyári hónapban az egy főre jutó értékesítési bevétel 40%-kal volt magasabb, mint tavaly ugyanekkor – írja a Portfolio.hu.

A Microsoft szerint a sikerhez hozzájárult az is, hogy a megbeszélések időtartamát 30 percre csökkentették, emellett a hónapban több mint 23%-kal csökkent az elektromos áram használata és közel 60%-kal kevesebb papírt nyomtattak.

A cég beszámolója szerint a tesztidőszak az alkalmazottaknak is nagyon tetszett, több mint 92%-uk mondta azt, hogy szívesen átállna a 4 napos munkahétre.

A japán leányvállalat beszámolója szerint idén télen is terveznek hasonló tesztidőszakot, kipróbálják, hogy folyamatosan is hozzák-e a jobb teljesítményt.

Kiemelt kép: illusztráció