Több százan keresték két hete azt a férfit, aki tájcsizni indult Budapesten a 2. kerületben, majd rejtélyes módon eltűnt. Egy Facebook-csoportot is létrehoztak a keresésére, most kiderült, nem csak az eltűnése, hanem üzleti dolgai is rejtélyesek voltak. Több százmilliót forgatott illegálisan, egyre inkább úgy tűnik vagy lelépett, vagy eltették lábalól.

Két hete tűnt el Szeitl Gergő, ő az a fiatalember, aki sportolni indult a 2. kerületből, és azóta semmit nem tudnak róla. Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt bővebben. A 38 éves férfi, az Őzgida utcából indult el sportolni a közeli erdős részre – legalább is ezt állítja családja. Azóta semmilyen életjelet nem adott magáról.

Másnap ismerősei, barátai aggódni kezdtek érte és egy Facebookon is keresték Gergőt. A keresésbe bekapcsolódott a rendőrség, akik keresőkutyákkal próbálták a kideríteni, hogy merre járt a férfi. Állítólag a Pusztaszeri CBA-nál a kutyák kiszagolták, hogy ott járt, de onnantól kezdve semmilyen információ nincs a fiatalemberről.

Barlangászok is keresték

Szeitl Gergőt keresésébe több száz civil, köztük látnokok is bekapcsolódtak. Többen azt írták, hogy spirituálisan látják, tudják, hogy Gergő él. Volt, aki azt is „tudta”, hogy jobb lába sérült meg és valamelyik szikla között várja a segítséget.

Ezután a környék barlangászai is bekapcsolódtak a keresésbe, de ők sem találták meg. Egy hét után a Facebook csoport adminisztrátora leállította a felszíni keresést. Annyit írt, hogy Gergőt nem keresik tovább, amennyiben valamilyen információja van a fiatalemberről, azt majd közzéteszi. De azóta nem frissült a Facebook oldal, sőt zárttá nyilvánították.

Nagy pénzeket mozgatott

Az eltűnt férfiről az Index kiderítette, hogy sok százmilliónyi kézpénzt mozgatott. Ezt főleg a barátaitól kapta kölcsön, mert 20 %-os kamatot fizetett nekik vissza. Eleinte valóban megadta a kamatos összeget, majd egyre gyakrabban csúszott a fizetés. Olyan is előfordult, hogy kölcsön kellett kérnie, hogy másnak megadhassa a lejáró befektetését.

A barátai egyébként talpig becsületes embernek ismerték meg, meg sem fordult a fejükben, hogy átverheti őket. A pénz fialtatásával kapcsolatban profin ködösített: online tőzsde, garanciák, saját vagyonával felel, ha baj lenne, sőt még azt is megmondta kit kell keresni, ha neki baja történne.

Ma már sok kölcsönadó bánja, hogy soha nem tesztelték az ígéreteit, még próba emailt sem küldtek annak az embernek, akire hivatkozott. Ő ugyanis semmiről sem tud. Pedig nagy pénzekről van szó.

Olyan is akad, aki a teljes családi örökséget, ház árát, hosszú évek megtakarítását adta neki a banki kamatnál nagyobb kamat ígéretével.

A férfit magánnyomozók és a rendőrség is keresi. Egyesek szerint nem kizárt, hogy egy türelmetlen kölcsönadó eltette láb alól, de a legtöbben inkább azt gondolják, hogy egyszerűen lelépett a pénzzel.

Kiemelt kép: Az eltűnt Szeitl Gergő fotója – Forrás: Facebook