Nem fizet gyerektartást Damu Roland. Sógornője feljelentette, amennyiben nem találják meg a színészt, körözést is kiadhatnak ellene.

Damu Roland nemi erőszak és bántalmazás miatt négy és fél évet börtönben töltött. A rácsok mögött kötött házassága sem sikerült, feleségét öt hónapos terhesen hagyta el. Az édesanya alkoholbetegsége miatt a színész kislányát sógornője, Katalin neveli, mert egyik vér szerinti szülőt sem találta alkalmasnak erre a gyámhatóság.

A művész egy évig fizetett havi 40 ezer forint gyerektartást és látogatta a kis Maját, majd 2016 karácsonyától minden kapcsolatot megszakított a családdal. Több mint 3 éve nem látta a gyermekét, és a később megítélt tartásdíjat sem fizette a sógornőjének, aki ősztől véglegesen a kislány gyámja lett. A rokkantnyugdíjas Katalin a nagymama segítségével a saját kisfia mellett nagy szeretetben neveli az óvodássá cseperedő kislányt.

„ Maja már nem is keresi az apukáját, pedig sohasem tiltottuk tőle. Gyermeke szeretetére senkit sem lehet kötelezni, de arra igen, hogy az eltartásához járuljon hozzá” – mondta Katalin a Blikknek.

A LikeNews.hu korábban megírta, hogy a színészt nem érdekli három éves kislánya. Az erről szóló cikket itt tudod elérni.

 Nyáron polgári perben jogerősen megítélték a gyerektartást. Az asszony néhány hete megtett feljelentése és a csatolt iratok alapján a XV. kerületi rendőrkapitányság a tanúk meghallgatását is elkezdte. Damu nem vette át az idézéseket, egy tárgyaláson sem jelent meg, a bírósági behajtás sem járt eredménnyel. A színész gyakran költözik új albérletbe.

„Maja nem nélkülözik, de egy bábszínház, állatkert vagy strand, kirándulás már nem fér bele. Mivel az édesapának nyolcszáznegyvenezer forint tartásdíj-elmaradása van, feljelentést tettem. Tisztában vagyok azzal is, hogy körözést adhatnak ki ellene, ha nem találják meg, de nekem a kislány érdekeit kell néznem”– mondta Katalin.

Az asszony azért kereste fel a rendőrséget, mert úgy tudja, Damunak van bevétele, hozzájárulhatna gyermeke eltartásához.

Damu Rolandot nem értük el, de anyagi helyzetéről két hónapja a Tények Extrának beszélt.

„Az elmúlt négy évben, a szabadulásom óta epizódszerepre se hívtak. Nekem senki nem segít, ha nem teszek érte, nincsen pénzem, nem tudom kifizetni a számlákat… Nem hiszem, hogy problémásabb életem lenne, mint másnak, csak a problémáim mások” – mondta a műsorban Damu, aki hét évig játszott a Jóban Rosszban-ban, láthattuk színpadon, keresett szinkronhang volt, mielőtt börtönbe került. Két korábbi kapcsolatából két fia született. Középső gyermekének édesanyja korábban szintén tett feljelentést a színész ellen tartásdíj elmulasztásáért.

Elfogatóparancsot adhatnak ki, ha nem találják

A feljelentett személyt utolsó ismert tartózkodási helyén többször is felkeresi a nyomozó hatóság. Kikérdezik a szomszédokat, és idézést hagynak. Ha nem jelenik meg, a lakcímnyilvántartásban lévő helyszínekre is kimennek előállítani. Ha ez sem vezet eredményre, a munkahelyén próbálkoznak, végül körözési listára kerül, elfogatóparancsot adnak ki.

Kiemelt kép: Damu Roland – Forrás: Facebook